Soms is er een jaar dat je voor de financiële keuze staat: op vakantie of verbouwen in huis. Het mooiste is natuurlijk op vakantie én verbouwen. Om dit laatste te realiseren geven we je in dit artikel 4 tips die je helpen te besparen op je verbouwing. Hopelijk is er daarna genoeg geld over om op vakantie lekker bij te komen.

  1. Vraag altijd gratis offertes aan

Misschien kent je buurman een ontzettend goede aannemer die je moet inschakelen voor je verbouwing. Handig natuurlijk, maar we raden aan om altijd eerst marktonderzoek naar de prijzen te doen. Alle specialisten hanteren andere bedragen voor hetzelfde werk. Weet daarom wat de prijzen zijn en, niet onbelangrijk, wat er wel en niet is inbegrepen in de prijs.

Offertes vergelijken is tegenwoordig heel eenvoudig, het internet staat vol met websites die je de mogelijkheid bieden om met een gratis aanvraag meerdere vrijblijvende offertes te ontvangen. Wie weet is die tip van je buurman goud, misschien valt er nog te onderhandelen of vind je toch een andere specialist die beter aansluit bij jouw wensen.

  1. Maak gebruik van standaard maten

Laat je een verbouwing aan huis doen, dan kan een ontwerp wilder en wilder worden. Hartstikke leuk natuurlijk, maar hoe unieker bijvoorbeeld je nieuwe badkamer wordt, hoe hoger het prijskaartje van de badkamerspecialist. Laat je bijvoorbeeld een dakkapel in je badkamer plaatsen, kies dan voor een prefab model. Deze wordt kant-en-klaar gemaakt in de fabriek en staat binnen 1 dag op je dak. Ga je voor maatwerk, dan kost dit vele arbeidsuren en dat kost geld.

  1. Bekijk of er subsidies beschikbaar zijn

Ieder jaar stelt de overheid subsidies beschikbaar. Tegenwoordig is dit vooral voor projecten die te maken hebben met duurzaamheid. Is jouw project bijvoorbeeld het plaatsen van zonnepanelen, dan is de kans aanwezig dat jouw gemeente je tegemoet komt met een subsidie. Ga daarom bij de gemeente langs om te horen wat de mogelijke subsidies zijn voor jouw verbouwproject.

  1. Vraag je buren of zij ook willen verbouwen

De meeste huizen in je buurt komen uit hetzelfde bouwjaar. De kans is daardoor groot dat je buren ook toe zijn aan bijvoorbeeld aan het vervangen van de cv-ketel, nieuwe dakbedekking of met een baby op komst het huis willen uitbreiden met een aanbouw. Wanneer specialisten meerdere projecten in één keer kan oppakken, zijn ze vaak bereidt een kwantumkorting te geven. Leuk voor alle betrokken partijen.

Redacteur