ZATERDAG 4 OKTOBER 2014 NATIONALE KRINGLOOPDAG

Op zaterdag 4 oktober 2014 is het weer Nationale Kringloopdag. Bij de ruim 180 kringloopwinkels, aangesloten bij de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland en verspreid over het hele land, is het weer feest. Een dag vol met leuke acties, kortingen en activiteiten. En het wordt nog feestelijker, want De Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland bestaat dit jaar 20 jaar. Dat vieren we graag met jou!

Het thema “Schat zoeken” staat dit jaar centraal. Schat zoeken hoort bij kringloopwinkels. Of dit nu de bank is die je net nodig hebt, een antieke vaas die je toevallig op de kop tikt of het ontbrekende stuk in je porselein-verzameling. Het zijn allemaal schatten met hun eigen waarde. Lukt het jou om op zaterdag 4 oktober jouw schat te vinden? In alle deelnemende winkels zijn acties binnen het thema “Schat zoeken”. Kijk op hun website en/of Facebook voor hun programma tijdens de Nationale Kringloopdag.

MENS EN MILIEU BIJ DE KRINGLOOP
Tijdens De Nationale Kringloopdag laten we zien waar de kringloopwinkel voor staat. Een kringloopwinkel is er namelijk voor mens en milieu. Wist je dat een kringloopwinkel gemiddeld 100.000 kilo textiel inzamelt en 430.000 kilo huisraad per jaar. Dat scheelt toch een hoop op de afvalberg. En dat daar nog veel mooie schatten tussen zitten, zie je in de Kringloopwinkels. Kom dus ook eens een kijkje nemen in een Kringloopwinkel bij jou in de buurt.
De Nationale Kringloopdag wordt dit jaar voor de zesde keer georganiseerd. Kringloopwinkels in het hele land organiseren leuke activiteiten en geven kortingen. Ieder jaar staat een ander thema centraal, dit jaar is dat “Schat zoeken”. De Kringloopwinkels liggen vol met grote en kleine schatten. De kunst is om jouw eigen schat er tussen te ontdekken.

De Nationale Kringloopdag is een initiatief van de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland. Op deze dag worden de verschillende aspecten van de Kringloopbranche onder de aandacht gebracht. Want naast dat de winkels vol schatten liggen is de Kringloopbranche ook van grote waarde voor mens en milieu.
Kringloopwinkels in het hele land bieden veel (sociale) werkgelegenheid. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen bij de kringloop weer een kans om aan de slag te gaan. Voor sommigen is dit een opstapje naar een reguliere baan, voor anderen de eerste kennismaking met de arbeidsmarkt. Maar voor allemaal is de kringloopwinkel een plek waar zij gewaardeerd worden en kunnen uitblinken in hun talenten.

Termen als duurzaamheid en hergebruik passen helemaal bij de kringloopbranche. Per jaar wordt ruim 150 miljoen kilo aan goederen ingezameld door de kringloopbranche. Een groot deel van de spullen en materialen krijgt een nieuwe bestemming in plaats van eindigen op de afvalberg. Daarom ontvangt de kringloop graag jouw oude kleding, meubels en huisraad. Dit houdt de afvalberg kleiner en geeft mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om aan de slag te gaan. Benieuwd naar het kringloopbedrijf? We zien je graag tijdens de Nationale Kringloopdag!

Wilt u meer weten over de Nationale Kringloopdag 2014?

Redacteur