Van spelen met water tot containers vullen in de haven van Rotterdam en van voetballen tot ravotten in de speeltuin. In de meivakantie is er veel te doen en te beleven in Madurodam. Extra leuk: Zo Groot Is Oranje is vernieuwd, dé attractie waarin je voelt hoe het is om kampioen te worden. Kom langs.

Ontdek het vernieuwde Zo Groot Is Oranje
In het vernieuwde Zo Groot Is Oranje loop je door een échte spelerstunnel naar het stadion. Daar beleef je via een gigantisch scherm hoe het Nederlands Elftal het EK won in 1988. Ook ontdek je hoe de oranjegekte in Nederland ontstond. Na de historische huldiging in Amsterdam betreed je een speciale ruimte waar je de échte cup van 1988 kunt bewonderen.
Daarna is het de hoogste tijd om de kampioen in jezelf te ontdekken in de Skillzone. Test de nieuwe interactieve voetbalmuur met maar liefst 16 schermen. Pak een voetbal en laat jouw snelheid, schotkracht, precisie en behendigheid zien.

Natuurlijk kun je ook je vrienden en familie uitdagen voor een wedstrijd op het voetbalveldje. Ben jij hét nieuwe voetbaltalent van Nederland?

Spelen met water
Natuurlijk is er nog veel meer leuks te doen en te beleven! In de haven van Rotterdam kun je schepen met containers vullen. Nederland beschermen tegen water? Doe de Oosterscheldekering op tijd dicht! En hoe zit het Hansje Brinker, de held die een overstroming voorkwam door zijn wijsvinger in de dijk te stoppen? Komt hij uit Harlingen of Spaarnwoude? Je ontdekt het in Madurodam.

Uiteraard kun je ook buiten ravotten. Voor grote kinderen is er speeltuin de Waddenzee. De allerkleinsten kunnen terecht in de nijntje-speeltuin.

Klik hier voor meer informatie over de Meivakantie in Madurodam!

Wilt u er een nachtje aan vast plakken? Klik hier voor een bezoek aan Madurodam inclusief nachtje weg!

Redacteur