De mooiste omgevingen om met je paard naartoe te gaan

Wil je graag met jouw paard of paarden erop uit? Dan zijn er diverse mooie omgevingen om te ontdekken. Of je nu met een halster met de paarden gaat lopen of een hoofdstel bij de paarden omdoet om even een stukje te rijden, een tocht door de natuur zorgt altijd voor veel plezier voor zowel jou als je paarden. Wij vertellen je op welke plekken je echt eens geweest moet zijn met je paard. Lees snel verder en ontdek de mooiste omgevingen om met je paard/paarden naartoe te gaan.

De Veluwe

De Veluwe moet je zeker eens bezoeken met je paard. Dit prachtige natuurgebied is wel meer dan duizend vierkante meter groot en beschikt niet alleen over veel fietspaden. Ook te paard kun je prima De Veluwe ontdekken via de uitgestrekte ruiterpaden. De Veluwe staat bekend als het op een na grootste natuurpark van Nederland en mag dus niet op je lijstje ontbreken.

Bezoek de Loonse en Drunense duinen

Ook de Loonse en Drunense duinen zijn zeker de moeite waard. Dit park is ruim drieduizend hectare groot, waardoor je hier mooie lange tochten kunt maken. De Loonse en Drunense duinen kun je vinden in Noord Brabant. Je zal er prachtige open zandvlaktes tegenkomen waar je een fijne rit op kunt maken.

Ga naar Texel

Wil je lekker met jouw paard langs het strand rijden en genieten van de zonsondergang? Breng dan een bezoek aan Texel. Dit is een van de mooiste Waddeneilanden. Je kunt er ook lekker paardrijden door de bossen. Zo heeft het dennenbos diverse ruiterpaden. Ook staan de routes zeer duidelijk aangegeven. Dit prachtige eiland mag je zeker niet overslaan.

Bezoek De Borkeld

De Borkeld kun je vinden in het zuiden van Twente, nabij Markelo. Hier kun je paardrijden op een gebied van meer dan vijfhonderd hectare groot. Zo kom je hier veel bos en heide tegen. Wil je Markelo bezoeken, dan kun je ook langs de Markelose Berg rijden. Deze is ruim 40 meter hoog en is dan ook een echte bezienswaardigheid.

Zeeland

Heerlijk paardrijden op het strand kun je ook op Zeeland doen indien Texel iets te ver weg voor je is. Niet alleen kun je hier op het strand paardrijden, maar ook door het bos of op de vele rustige landweggetjes. Zeeland staat bekend als een rustige provincie die over veel ruimte beschikt. Of je nu op het strand of door het groen wilt rijden, in deze mooie provincie is het allemaal mogelijk.

Redacteur