Het is toch zo gezellig. Met het hele gezin met de auto op vakantie. Je vakantie begint als je thuis wegrijdt. Natuurlijk heb je een doel en heb je samen een plan gemaakt voor de te rijden route. Maar het mooie van zo’n vakantie is wel dat je alle plannen elk moment onderweg ook weer kunt veranderen.

De auto reisgereed maken
Veiligheid gaat boven alles. En als je zo’n eind wilt gaan rijden moet het materiaal wel picobello in orde zijn. De auto wordt gewassen en krijgt in de garage een grote beurt, zodat je jezelf over de remmen, de olie en de bandenspanning geen zorgen meer hoeft te maken. Ook de reserveband en alles wat verplicht aan boord aanwezig moet zijn, wordt nog eens extra gecontroleerd. Omdat het profiel van de achterbanden minimaal is, worden nieuwe zomerbanden op Tirendo besteld en gemonteerd.

Plannen maken is bijna even leuk als de vakantie zelf
Een goede voorbereiding is het halve werk. Samen met de kids worden hele discussies gevoerd waar de reis heen moet gaan. Natuurlijk hebben de ouders en de kids hele verschillende wensen. En dan is het spannend en tegelijkertijd heel leuk om uiteindelijk bij iets uit te komen waar iedereen tevreden mee is. En dus gaat de reis naar een familiecamping met zwembad en voldoende speelgelegenheid voor de kinderen in een omgeving waar ook dagtochtjes mogelijk zijn.

De reis
De auto wordt letterlijk volgeladen. Voor iedereen kleding en natuurlijk voor de eerste dagen voldoende levensmiddelen. En voldoende drinken voor onderweg. De chauffeur vindt dat alles nogal zwaar is beladen dus controleert hij bij de eerste benzinepomp nog maar eens extra de bandenspanning. En dan kan de reis echt worden begonnen. Voor onderweg zijn voldoende spelletjes ingepakt en ook de cd-voorraad is extra gemixt. Het doel wordt voorspoedig bereikt. De vakantie kan beginnen!

Redacteur

Hallo ik ben Christel, redacteur van Recreatief.nl en al ruim 21 jaar eigenaar van deze site. Ik ben gek op reizen en heb al veel van de wereld gezien maar Nederland heeft toch wel echt mijn hart veroverd. We hebben in ons kleine land zoveel groots dat ik er dagelijks over kan vertellen en dat doe ik dan ook graag in mijn blogs over al het leuks wat er in Nederland te doen is en al het moois wat je kunt verkennen en ontdekken. De diversiteit van Nederland is ongekend en blijft mij, zelfs na 21 jaar schrijven, nog vaak verrassen.