Rubriek

Linda’s TIPS

Rubriek

Zoekt u iets speciaals voor Oud en Nieuw en heeft u geen zin om dit jaar thuis te zitten en wilt u er lekker op uit? Heerlijk onbezorgd het oude jaar uitluiden en klinken op het nieuwe jaar met vrienden, familie of juist romantisch met z’n tweetjes? Hier vindt u mijn top 5 Oud en Nieuw arrangementen in het altijd zo gastvrije en gezellig Zuid-Limburg.

Mijn top 5 Oud en Nieuw trips in Zuid-Limburg zijn:

 1. 3-daags Oud en Nieuw arrangement inclusief feestavond met DJ
 2. Oud & Nieuw met feestelijk diner, lekker dansen en ALL-In dus geen verrassingen achteraf!
 3. 3-daags Oudejaarsarrangement in sfeervol familiehotel in Valkenburg
 4. Oud & Nieuw in een Kasteel met Feestavond, Vuurwerk en Champagne
 5. Heerlijk 3-daags Oud & Nieuw arrangement in Gulpen

Met feestelijke groet,

Christel Gieling
Recreatief.nl

Voor vandaag heb ik een persoonlijke favoriet voor u uitgelicht! Een dagje uit in Giethoorn met varen in een boot naar keuze (rondvaartboot, fluisterboot of een kano) om daarna lekker te smullen van een pannenkoekenbuffet of een BBQ. Ik heb dit uitje echt als TOP ervaren en daarom wil ik dit graag met jullie delen! Wij hebben tijdens dit leuke uitje voor gekozen om te varen in een fluisterboot en als afsluiting te genieten van een BBQ, maar het is ook mogelijk te varen in een rondvaartboot of punter en te kiezen voor een pannenkoekenbuffet of buffet.

Programma:

Voor dit leuke uitje in Giethoorn is het mogelijk om te kiezen tussen het uitje in de ochtend, in de middag of in de avond. Bij ieder programma wordt u ontvangen met 2 kopjes koffie en een ambachtelijke boerenbrok met slagroom. Daarna gaat u 2 uur varen. U kunt kiezen tussen een rondvaart, een kanotocht of een fluistertocht door de omgeving. Afhankelijk of u in de ochtend, middag of avond komt, zit er een pannenkoekenbuffet, een BBQ of een buffet bij inbegrepen.

Dus zit u nog te twijfelen of u dit ’s ochtends, ’s middags of ’s avonds wilt gaan doen? Het is allemaal mogelijk! U maakt zelf de keuze en kiest wat het beste bij jullie dagje uit past. Zo kunt u kiezen uit het ochtend, middag, afternoon of avond programma!

Wilt u ook eens genieten van een Dagje uit met Varen in Giethoorn met uitgebreide BBQ?

Klik hier voor meer uitjes in Giethoorn!

TIPS van Linda: Mannenweekend in Overijssel

TIPS van Linda: Mannenweekend in Overijssel. Het jaarlijkse mannenweekend staat weer voor de deur. Gezellig met de mannen een weekendje weg en even weg van de vrouwen. Een weekend lang leuke activiteiten, een biertje drinken en gewoon lekker ouwehoeren met elkaar. Dat maakt het een geschikt mannenweekend! Voor vandaag heb ik de provincie Overijssel voor u uitgelicht, want hier zijn heerlijke mannenweekendjes te boeken! Bekijk nu mijn TIPS en boek ook zo’n heerlijk weekendje weg met de mannen.

3 TIPS voor een Mannenweekend in Overijssel
 1. Stoer mannenweekend in de Weerribben met bierproeverij, leuke activiteiten en Slapen in een Villa
  Tijdens dit stoere Mannenweekend in de Weerribben slaapt u in een luxe villa. In het arrangement is van alles inbegrepen! Een plate naar keuze, bierproeverij, 2 overnachtingen met ontbijt, klimparcour in het klimbos, een BBQ en all you can eat pancakes.
 2. Vriendenweekend met leuke activiteiten in de Weerribben en Overnachten in een Bungalow
  Tijdens dit Vriendenweekend in de Weerribben slaapt u in een luxe bungalow. Er zijn leuke activiteiten inbegrepen zoals een escape room en een dagje uit naar Giethoorn. Ook wordt er aan de inwendige mens gedacht: plate naar keuze, bier- of wijnproeverij, ontbijt, BBQ en een uitgebreide brunch.
 3. Mannen onder elkaar – Het meest complete mannenweekend in Giethoorn!
  Compleet mannenweekend in Giethoorn! Jullie slapen in een vakantiewoning aan het water waar het gebruik van een elektrosloep is inbegrepen! Lekker varen door Giethoorn inclusief een picknick mee aan boord, keuze uit het klimbos of escape room en genieten van lekker eten met 2 x een ontbijt, soep met kruidenboter, high beer en een BBQ. Ideaal mannenweekend in Giethoorn!

Kijk hier voor meer TIPS voor een Mannenweekend.

Met recreatieve groet,
Linda Brugman

Recreatief.nl / Mannenweekend.nl

Samen met je beste vriendinnen genieten van een heerlijk weekendje weg. Even lekker bijkletsen, genieten van elkaar met leuke activiteiten of gewoon lekker relaxen.

Voor vandaag heb ik de 5 meest geboekte weekendjes weg met vriendinnen voor u op een rijtje gezet. Deze lijst is voor u, door u samengesteld. Geniet ook van zo’n heerlijk vriendinnenweekend!

Top 5 Meest geboekte Vriendinnenweekend
 1. Vriendinnenweekend La Dolce Vita – Inclusief dagje Vespa rijden in de Achterhoek
  Inclusief: 1 dag Vespa rijden, gevulde picknickmand, 4-gangendiner, overnachting met ontbijt
 2. Vriendinnenweekend op de Veluwe – Inclusief scooter rijden en picknickmand
  Inclusief: halve dag scooter rijden, lunchpakketje, 4-gangen shared dining, 1 of 2 overnachtingen inclusief ontbijt.
 3. Vriendinnenarrangement in Scheveningen – Nachtje weg en lekker Shoppen
  Inclusief: uitgebreid bittergarnituur, dagkaart voor de tram, overnachting met ontbijt.
 4. 2-daags Gooische Vrouwen arrangement in Hilversum
  Inclusief: 3-gangendiner, bioscoop kaart of een dag fietshuur, goodie bag, overnachting met ontbijt.
 5. SUPER vriendinnenweekend op de Veluwe – leuke activiteiten en overnachten in een Finse Chalet
  Inclusief: high tea, broodtaarten lunch, cryptische fototocht, langlaufen of e-scooter rijden, 3-gangendiner, overnachting inclusief ontbijt.

Nog niet gevonden wat u zocht? Kijk eens op Vriendinnenweekend voor meer mogelijkheden.

Met recreatieve groet,
Linda Brugman

Recreatief.nl / Vriendinnenweekend.nl

Bent u weer aan de beurt om de jaarlijkse familiedag te organiseren? Het is altijd weer een gepuzzel om voor ieder wat wils te vinden en voor ieder iets te vinden wat leuk is om te doen. Jong en oud moeten zich vermaken natuurlijk en dit is een hele klus. Voor vandaag heb ik 3 leuke TIPS op een rijtje gezet om te genieten van een leuke Familiedag voor jong en oud.

Bekijk nu mijn 3 TIPS voor een leuke familiedag voor jong en oud en beleef ook een leuke Familiedag!

 1. De Hoeve arrangement met hilarische activiteiten op de boerderij!
 2. Familie arrangement in Giethoorn – Fluistervaart met picknick
 3. All-In actieve stranddag in Scheveningen met heerlijke BBQ

Met recreatieve groet,
Linda Brugman

Recreatief.nl

familie uitje organiseren

Ben jij dit jaar de gelukkige die dit jaar het jaarlijkse familie uitje mag organiseren? Super leuk! Of denk jij daar anders over? Pff… rekening houden met de wensen van de hele familie, het moet leuk zijn voor jong en oud en dan moet het ook nog allemaal binnen het budget passen. Dat wordt een uitdaging… In deze blog beantwoord ik de meest voorkomende vragen die voorkomen bij het organiseren van een familie uitje. Wie, wat, waar, wanneer? Aan het einde van deze blog geef ik graag nog wat tips voor hét ideale familie uitje zodat jullie een super leuke dag uit kunnen beleven met de hele familie en waarbij iedereen tevreden is.

Wie nodigen we uit voor een familie uitje?

Als er ieder jaar een familie uitje wordt georganiseerd dan staat de gastenlijst eigenlijk al wel vast. Wordt er nou voor de eerste keer een familie uitje georganiseerd of wil je het eens helemaal anders aanpakken? Stel de gastenlijst dan zorgvuldig samen. Je wilt natuurlijk geen scheve gezichten in de familie. Heb je nou net even geen zin in al die neefjes en nichtjes tussen de 4 – 8 jaar of in de aanhang van je neven en nichten? Trek een rechte lijn in het uitnodigen van familie. Zo kun je er ook voor kiezen om alleen een neven- en nichtendag te organiseren of alleen een dag voor broers en zussen. Ga je wel voor de hele familie? Nodig dan ook echt iedereen uit en laat dan ook je neefjes en nichtjes mee komen tussen de 4 – 8 jaar. Ook voor de kleinste kinderen is er altijd wat leuks te doen en op deze manier houd je wel de familieband warm. Ook wel weer gezellig, toch?

Wanneer gaan we het familie uitje doen?

Een datum prikken: dat is misschien nog wel het meest lastige onderdeel van het organiseren van een familie uitje. Vooral met een grote familie blijkt het vaak lastig om een datum te prikken waarop iedereen kan. Een geschikte dag voor een familie uitje is toch wel de zaterdag of de zondag, maar ook dit zijn dagen waarop men tegenwoordig verplichtingen heeft zoals werk en kinderen die aan verschillende sporten doen. De één zit op voetbal, weer de ander op turnen en oh ja, misschien moet er wel een kind afzwemmen! Dit zijn allemaal factoren waardoor het lastig kan zijn om tot een geschikte datum te komen. Het zal daarom ook voor kunnen komen dat niet iedereen op dezelfde datum kan en er dus mensen zijn die niet kunnen deelnemen aan het familie uitje. Wil je graag dat echt iedereen aanwezig is? Plan dan een datum ver in het voren en verzoek men om de datum vast te zetten in de agenda zodat je er zeker van bent dat ook echt iedereen aanwezig is.

De datum die je prikt is ook afhankelijk van het soort uitje wat je wilt doen. Wil je graag een activiteit doen die buiten plaatsvindt? Plan dan niet een datum in de winter, maar in het voorjaar of de zomer. De zomer is dan misschien weer wat lastiger in verband met de zomervakantie, waar de meesten natuurlijk op zomervakantie gaan. Plan dan een datum in het najaar, bijvoorbeeld september zodat je ook lekker bij kunt kletsen over de zomervakantie.

Wil je graag een dinnershow bezoeken of bijvoorbeeld lekker bowlen en eten? Dan maakt het jaargetijde niet uit en kun je ieder moment kiezen om het uitje te laten plaatsvinden, je bent dan immers niet afhankelijk van het weer.

Wat is het budget voor het familie uitje?

Een leuk uitje organiseren kost geld. Heb jij nou net de pech dat je een gierige oom in de familie hebt zitten die het liefst voor een dubbeltje op de eerste rij zit? Spreek van tevoren met elkaar een budget af. Voor de één is € 100 een heel normaal bedrag maar voor de ander is € 50 al een hele rib uit het lijf. Spreek daarom concrete bedragen met elkaar af en houd het niet vaag “als het maar niet te duur is”. Concrete bedragen zijn belangrijk zodat je gericht kunt gaan zoeken naar een geschikt familie uitje.

Naast het afspreken van het budget is het ook belangrijk om dan te overleggen wat er bij dit budget inbegrepen is. Spreek je bijvoorbeeld een max af van € 60 per persoon? Overleg dan ook even of dit inclusief of exclusief de drankjes is, of dat dit voor ieders eigen rekening valt. Gaan er kinderen mee? Bij de meeste locaties geldt er voor de kinderen een gereduceerd tarief, waardoor zij nooit zoveel hoeven te betalen als de volwassenen. Het budget is natuurlijk ook afhankelijk van het programma, ga je voor een middagprogramma of voor een hele dag? Heb je € 30 per persoon te besteden, dan is het logisch dat het niet mogelijk is hier een geheel dagprogramma voor te organiseren, maar zou je het bijvoorbeeld kunnen houden bij een middag waarbij men dan zelf de drankjes nog bekostigt.

Waar gaan we naartoe met het familie uitje?

Wanneer je aan de beurt bent om het jaarlijkse uitje te organiseren, wil je natuurlijk ook wel naar een plek wat je zelf super leuk vindt en waar jullie nog nooit zijn geweest. Toch moet je wel rekening houden met verschillende dingen zoals bijvoorbeeld de afstand. Ook de plek is belangrijk af te stemmen met de groep waarmee je gaat. Wonen jullie in allemaal verschillende plaatsen in het land? De één in Utrecht, de ander in Zeeland en weer een ander in Limburg? Spreek dan met elkaar een centrale plek af, zodat het voor iedereen te berijden is. Je kunt je zelf ook wel voorstellen dat als je 2,5 uur moet rijden voor de familiedag je daar niet veel zin in hebt, dus zorg ervoor dat iedereen maximaal 1 – 1,5 uur moet rijden.

Komen jullie allemaal uit dezelfde stad of hetzelfde dorp? Dan is het zaak om met elkaar te bespreken of je dichtbij huis wilt blijven of dat het ook iets verder weg mag zijn. Vaak heb je de meeste locaties in de buurt al wel eens gezien en misschien is het dan juist wel leuk om iets verder weg te gaan. In een half uur rijden kun je al een heel eind komen! Als je dan liever niet in één dag op en neer wilt rijden is het altijd nog een idee om er een nachtje aan vast te plakken, zodat iedereen een drankje kan drinken en zodat je dezelfde dag niet meer terug naar huist hoeft.

Wat gaan we doen met het familie uitje?

Als eenmaal is bepaald wie er uitgenodigd worden, wanneer het uitje gepland staat, wat het budget is en naar welke streek jullie heen gaan, komt het allerleukste van het organiseren van het uitje: wat gaan we doen? Jij beslist, misschien samen met iemand anders,  maar je kunt wel kiezen wat jíj leuk vindt en je weet zeker dat het dit jaar niet weer klootschieten wordt of een avondje karaoke zingen in de plaatselijke kroeg.

Tegenwoordig zie je door de bomen het bos niet meer door het vele aanbod wat je op internet kunt vinden en heb je geen idee waar je moet beginnen om te kijken wat je wilt gaan doen. Je bent zo’n type die alles leuk vindt, van quad rijden tot Oud Hollandse spelletjes spelen, van strandzeilen op het strand tot een city game in de stad en van een rondvaart door Giethoorn tot gezellig e-scooteren door de omgeving. Des te lastiger om een keuze te maken uit de vele activiteiten die op het internet te vinden zijn. Kijk goed naar het gezelschap waarmee je te maken hebt. Gaat het om alleen volwassenen die allemaal nog aardig actief zijn? Dan kun je ook echt een actief uitje gaan doen. Is het gezelschap zeer gemêleerd en heb je te maken met kinderen, adolescenten, volwassenen, vijftigplussers en senioren? Ik hoor je al denken, “het lukt me nooit om voor deze brede doelgroep iets te vinden wat voor iedereen geschikt is”. Ook voor zo’n gevarieerd gezelschap bestaan er tal van leuke activiteiten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een combi in een aantal activiteiten? Er zijn veel accommodaties waarbij er voor iedere doelgroep iets leuks te doen is. Vaak is het voor de opa’s en oma’s al super gezellig om bij elkaar te zijn met de familie en vinden zij het al leuk om te kijken naar de kinderen en de kleinkinderen hoe actief zij bezig zijn, maar er zijn ook zeer actieve opa’s en oma’s die mee doen met de activiteiten.

TIPS voor een leuk familie uitje

Veel informatie, en hopelijk heeft u al een beetje een idee wat u wilt gaan doen en welke activiteit het beste bij jullie past. Het is natuurlijk altijd leuk om een aantal tips te krijgen voor een afwisselend programma voor een gezellige familiedag. Ik heb voor u een aantal fantastische arrangementen uitgelicht die bij ons zeer populair zijn en die door onze boekers als zeer positief zijn ervaren. Voor de opa’s en oma’s die wat rustiger aan willen doen, voor ooms en tantes die gezellig willen bijpraten met elkaar en voor de kleinkinderen die lekker met elkaar kunnen spelen.

 1. Giethoorn – Het Giethoorn High Tea arrangement
 2. Varen in Giethoorn – Gieters Barbecue en Buffet
 3. Familiereunie op de Veluwe
 4. Oudhollandse spellen, Bowlen en saté eten Groepsuitje op de Veluwe
 5. Familiedag in de Weerribben
 6. All-In zeilmiddag voor een geweldige familieuitje op het water
 7. Groepsuitje wandelen en varen door de Biesbosch – Ga op safari met een gids
 8. Sloep varen met familie of vrienden door de kanalen van Den Haag
 9. Buggyrijden bowlen en BBQen op de Veluwe – Vriendenuitje in Gelderland
 10. Blokarten of Powerkiten – Stranduitje op de grens van Zeeland en Zuid-Holland

buggy rijden

Zo maar 10 leuke TIPS voor een geslaagde familiedag. Zo ziet u maar weer dat er voor alle leeftijden een leuke familiedag met veelzijdige uitjes te organiseren is. Van een uitje in de stad, tot een uitje aan het water en van een uitje in het bos tot een uitje óp het water. Lekker varen door Giethoorn of door de Biesbosch, of liever toch varen met een botter op het water vanuit Spakenburg? Gaat u liever lekker genieten in een groene omgeving? Van Overijssel tot aan de Veluwe zijn er vele activiteiten te boeken die geschikt zijn voor jong en oud!

Nog niet echt wat gevonden waarvan u denkt: já, dit wil ik nou echt doen. Kijk hier voor al onze uitjes door heel Nederland!

Laat je een reactie achter? Ik zou het leuk vinden je reactie hieronder te lezen of je iets aan deze blog hebt gehad!

Met recreatieve groet,
Linda Brugman

Redactie Recreatief.nl