Rubriek

Leeuwarden

Rubriek

Geniet van een fietsweekend in Friesland met deze TOP 3

Ontdek Friesland eens per fiets tijdens deze leuke fietsarrangementen. Ga er 3 of 4 dagen op uit en ga bijvoorbeeld ook eens een dagje naar Terschelling. Fiets in de omgeving van Leeuwarden of maak een leuke combinatie met een bezoek aan de mooie stad. Breng uw eigen fietsen mee en ga het hele weekend fietsen of huur een dagje de fiets voor een leuke tocht.

Ontdek de mooie omgeving in Friesland tijdens een van deze fietsarrangementen.

  1. 3 Dagen Friesland en Dagje Terschelling bezoeken
  2. 4-daags even weg in Friesland arrangement
  3. Fietsen, Shoppen en Chillen in Leeuwarden – 3 dagen Er op Uit

Met vriendelijke groet,

Lisa Betlem
Recreatief.nl

Stroomt de liefde voor watersport bij u door het bloed? Kom dan naar Boot Holland, dé aftrap van het watersportseizoen. Boot Holland is gezellig, inspirerend en nieuwswaardig: in februari 2018 toont de beurs vele wereldprimeurs. Alle reden voor een bezoek aan onze 28ste editie, van 9 t/m 14 februari 2018 in Leeuwarden.

Boot Holland, de traditionele opener van het watersportseizoen, is bij uitstek een beurs voor primeurs. Veel bedrijven grijpen daarom hun kans en tonen tijdens Boot Holland hun nieuwste producten als eerste aan het grote publiek. Ter illustratie: in februari toonde Boot Holland 2015 ruim 50 wereldprimeurs. Dit ongekende aantal is niet alleen een prachtig cadeau voor vele trouwe beursbezoekers, het is ook een compliment aan de organisatie.

Klik hier voor meer informatie over Boot Holland 2018!

Met in totaal bijna honderdvijftig straattheater- en muzikale voorstellingen is het programma van het gratis Fries StraatFestival rond.

Hoogtepunten zijn dit jaar het wereldberoemde Belgische circustheater Circus Ronaldo en de muzikale afsluiter Kovacs. Samen met alle andere voorstellingen zetten zij op 29, 30 en 31 mei de Leeuwarder binnenstad weer op z’n kop.

Straattheater
Het absolute hoogtepunt in de straattheaterprogrammering is dit jaar Circus Ronaldo. ‘We zijn ontzettend blij dat we dit beroemde circus naar Leeuwarden kunnen halen. Het is een solo circusvoorstelling zoals je die nog nooit hebt gezien. Het nouveau cirque is een nieuwe vorm van circus die de laatste jaren sterk in ontwikkeling is; zonder dieren en meer circustheater. Daarbinnen heeft Circus Ronaldo geheel hun eigen stijl gevonden’, vertelt straattheaterprogrammeur Sylvia van den Berg.

Houd u van theater en circus? Dan is het zeker de moeite waard om een kijkje te nemen op de website!

Met recreatieve groet,

Malou
recreatief.nl

Huis & Tuin. Inspirerend in alle opzichten! Dit jaar van 5 t/m 8 maart in WTC Expo, Leeuwarden.
Met alles voor in en om het huis laat Huis & Tuin zich met geen enkele andere beurs vergelijken. Deze unieke en zeer goed bezochte beurs presenteert zich van 5 tot en met 8 maart 2015. Bezoekers kunnen meer dan ooit hun creativiteit de vrije loop laten en inspiratie opdoen. Huis & Tuin is klaar voor de toekomst.

Thematuinen
Huis & Tuin wordt landelijk gezien als één van de toonaangevende beurzen op huis-, tuin- en woongebied. De fascinerende thematuinen dragen hier aan bij. Ook de afgelopen editie was de jury aangenaam verrast door de hoge kwaliteit van de tuinen. Van de Hortus Conclusus tot de Kamertuin en de Vijvertuin. Komende editie worden de meest fraaie creaties van hoveniers en tuinspecialisten ook weer samengebracht op Huis & Tuin en kunnen tuinliefhebbers volop genieten van alles wat groeit en bloeit. Maar naast de fraai aangelegde modeltuinen krijgt u ook de nieuwste ontwikkelingen op tuingebied, tuinmeubelen- en accessoires voorgeschoteld.

Wilt u meer weten over de Huis & Tuin Beurs?

Boot Holland vaart voor de vloot uit. Jaar op jaar toont deze inspirerende beurs de nieuwste ontwikkelingen in de watersport. Boot Holland is hét moment om het nieuwe watersportseizoen in te luiden. Dit jaar weer van 7 tot en met 12 februari 2014.

Boot Holland is al 24 jaar de favoriete watersportbeurs voor professionals en liefhebbers. De beurs biedt een bijzonder en allround kijkje onder de waterlijn. Het maakt Boot Holland ideaal om sfeer te proeven, trends te spotten en gelijkgestemden te treffen.

Allround
Met allround bedoelen we ook allround: in Leeuwarden exposeert alles van elektronica tot motoren, en van toerisme tot klassenorganisaties. Uiteraard vindt u bij Boot Holland veel boten, heel veel boten. Motor- en zeiljachten, van staal en polyester tot hout en composiet, in alle soorten en maten.

Staalbouw
Staalbouw vervult een prominente rol op Boot Holland. Vrijwel alle gerenommeerde Nederlandse bouwers van stalen schepen met een lengte van 9 tot 17 meter zijn bij elkaar in één hal te vinden. Deze staan aan de motorbootsteiger en daaromheen. In deze categorie presenteren zich jaarlijks meer dan 35 schepen op de beurs.

Speciale typen
Ook bij liefhebbers van typen die op het water minder gemeengoed zijn, staat Boot Holland prominent in de agenda. Zo exposeren in Leeuwarden enkele toonaangevende sloepen- en vlettenbouwers en is er een speciale stand voor rond- en platbodems.

Rond- en platbodempaviljoen
Sinds jaar en dag is het rond- en platbodempaviljoen een belangrijk onderdeel van Boot Holland. Als echte botenbeurs voelt de beurs zich nauw verweven met de historie van de beroeps- en pleziervaart. Op het paviljoen staan naast rond- en platbodems ook ander historisch erfgoed en klassieke schepen. Daaromheen zijn er stands voor toeleveranciers actief in deze sector.

Toegankelijk
Zo biedt Boot Holland de inspiratie die watersporters zoeken aan het begin van het seizoen. Met boten, motoren, accessoires, diensten, verenigingen en nog heel veel meer. Bovendien is Boot Holland zeer toegankelijk dankzij schappelijke entreeprijzen en ruim voldoende parkeerruimte voor slechts € 4 per dag.

Een geslaagd seizoen
Begin het seizoen daarom bruisend en bezoek Boot Holland. Geniet van de gemoedelijke sfeer, wissel van gedachten met collega-watersporters en doe alle inspiratie op die nodig is voor een geslaagd watersportseizoen. Tot ziens in Leeuwarden, tot ziens tijdens Boot Holland!

Meer weten over Boot Holland 2014?

Voor een creatieve of sportieve workshop voor uw bedrijfsuitje, groepsuitje of familieuitje zit u hier helemaal goed. Wij bieden u de leuke workshops op mooie locaties. Creatieve, sportieve, culinaire of gewoon leuke workshops vindt u hier!

Leeuwarden is de hoofdstad van de provincie Friesland. Een stad vol met herinneringen uit het verleden. Paleizen en monumenten uit de tijd van de Nassau’s, De Oldenhove, de scheve toren die zichzelf al eeuwen staande weet te houden en prachtige musea geven een goed beeld van het vroegere Leeuwarden. Daarnaast is de stad bekend omdat hier het officiële startpunt en de finish van de elfstedentocht is.

1. Djembé workshop – Sla je slag in Leeuwarden

Djembé is een trommel die haar oorsprong heeft in West Afrika. Op de Djembé kunnen meerdere klanken gemaakt worden die bas, toon en slapklanken heten. En tijdens de workshop Djembé leert u te spelen op dit boeiende instrument en zult u echt leren samenwerken. Na de workshop geniet u nog van een 3-gangendiner.

2. Goochelen Avondje uit – Illusies worden werkelijkheid in Leeuwarden

Een gezellig avondje uit met magie. U zal de fijne kneepjes van het goochelaars vak leren maar ook genieten van een show met de beroemde trucs van Magic Jack. Met humor en vele magische momenten zal u de avond van u leven hebben.

3. Een dagje Leeuwarden met een high wine en sieraden workshop

Een dagje creatief en culinair bezig zijn in Leeuwarden. De mooiste sieraden maken en genieten van verschillende wijnen.

Deze workshop kan dan bestaan uit het maken van een ketting, armband, oorbellen of een compleet setje. Ook bestaat de mogelijkheid voor het maken van een tassenhanger.

De wijnproeverij kan voor de beginner of gevorderde wijnkenner zijn. Tijdens de proeverij krijgt u uitleg over de wijnen van een gekozen thema. Thema’s worden in overleg gekozen en kunnen bijvoorbeeld nieuwe wereld versus oude wereld zijn of een bepaald land.

4. DJ worden op uw eigen Feest – Feestavond in Leeuwarden

De DJ zijn op uw eigen feest maar nog niet zoveel ervaring? Deze DJ workshop helpt u bij het worden van een ware DJ tijdens uw eigen feest.

Op deze muzikale avond is het ook mogelijk om gezellig te borrelen of zelfs een heerlijk diner te nuttigen. U kunt het zo gek maken als u zelf wenst!

5. Wijnproeverij in Leeuwarden

De wijnproeverij kan voor de beginner of gevorderde wijnkenner zijn.

Tijdens de proeverij krijgt u uitleg over de wijnen van een gekozen thema. Thema’s worden in overleg gekozen en kunnen bijvoorbeeld nieuwe wereld versus oude wereld zijn of een bepaald land.

Tijdens de wijnproeverij serveren wij een lekkere happerij en is er nog voldoende tijd om met uw gezelschap te borrelen.

Niet gevonden wat u zocht? Klik hier voor alle workshops in Nederland.