Heb je zin om er even op uit te gaan maar weet je nog niet goed waar je naartoe wilt? Ga deze zomer eens naar Barcelona. Een stad vol cultuur, kleur en kunst waar je gegarandeerd je ogen uitkijkt. Een trip om nooit meer te vergeten!

Ga goed voorbereid op pad

Heb je de tickets geboekt en is het tijd om te vertrekken voor je stedentrip naar Barcelona? Check dan even of je alles goed voorbereid hebt. Denk bijvoorbeeld aan het nalopen en bevestigen van de reserveringen, maar ook het inlichten van familie en vrienden. Check ook meten je reisverzekering even. Je kunt namelijk net zo goed een doorlopende reisverzekering afsluiten. Zo ben je het hele jaar door verzekerd en kun je altijd met een gerust hart de deur uit; ook wanneer je spontaan besluit een last-minute te boeken.

Waar verblijf je?

Barcelona is natuurlijk ongelooflijk populair als vakantiebestemming. Er zijn dan ook tal van mogelijkheden wanneer het aankomt op het verblijf. Ga je op avontuur en verblijf je in een hostel, of houd je meer van wat luxe en kies je liever voor een hotel? Probeer in ieder geval zoveel mogelijk prijzen te vergelijken. Een verblijf in het midden van het centrum kan al snel twee keer zo duur zijn als een verblijf op loopafstand van de stad. Uiteindelijk zijn beide mogelijkheden even aangenaam, het grootste verschil zit hem vaak in de prijs.

Bezienswaardigheden in Barcelona

Er is natuurlijk van alles te beleven in de prachtige stad Barcelona. In de zomer kunnen de temperaturen hoog oplopen, dus probeer je planning niet al te vol te maken. Een simpele wandeling door de stad kan af en toe al genoeg zijn om twee dagen op te teren. De stad is namelijk ongelooflijk kleurrijk en kunst staat overal centraal. Je komt de indrukken van Catalaanse kunstenaar Gaudi werkelijk waar overal tegen. Om de stad goed te kunnen bewonderen is het verstandig om een georganiseerde stadswandeling te boeken. Op die manier zie je prachtige bezienswaardigheden die je normaal misschien gemist zou hebben.

Vermijd de meest toeristische locaties

Net als andere toeristische plaatsen is ook Barcelona erg druk in het hoogseizoen. Het is dan ook verstandig om de toeristische locaties zoveel mogelijk te vermijden. Bezoek liever de musea, of wandel door de steegjes en parken van de prachtige stad. Op deze manier ervaar je Barcelona op een meer authentieke manier dan wanneer je uren in de rij gaat staan voor een toeristische hotspot.

Redacteur