Zeven Hanzesteden met een enorme historische rijkdom. Monumentale panden, koopmanshuizen, prachtige steegjes en indrukwekkende vestingwerken vormen het decor van deze zeven Hanzesteden gelegen aan de prachtige rivier de IJssel.

De IJssel ligt in een groot dal tussen de Veluwe en de Sallandse Heuvelrug. Prachtige natuur, uiterwaarden en kastelen. De IJssel is een van de mooiste rivieren in Nederland, te bewonderen in de zomer als alle pontjes varen. In de winter als de ganzen op doortrek zijn, zijn de uiterwaarden bij uitstek geschikt voor vogelliefhebbers.

Niet alleen vogels maar ook Schotse Hooglanders en IJslandse paarden vind u in de natuurgebieden. Boerderijen op pollen, rivierduinen, knotwilgen en prachtige rietvelden maken een bezoek aan de uiterwaarden kompleet.

De VVV heeft alle wandel- en fietsroutes en de adressen van alle Hanzerestaurants voor u klaar liggen. U kunt er ook aankloppen voor verrassende dag-arrangementen of meerdaagse-arrangementen. Wat dacht u bijvoorbeeld van een vijf-daags fietsarrangement. Hierbij vormen twee tophotels uw uitvalsbasis voor schitterende tochten langs de IJssel en krijgt u alle gelegenheid om de steden en stadjes uitgebreid te bewonderen. Dat wordt aan één stuk door cultuur inademen, natuur beleven en culinair genieten.

Voor de leukste arrangementen, informatie en de prachtigste foto’s in en over de Hanzesteden:
Zwolle

Deventer
Doesburg
Zutphen
Kampen
Hasselt
Hattem
Hanzesteden
Hanzeroute

Hanzedorpen:
Olst/Wijhe

Voor een prachtige impressie van de Hanzesteden:
IJsseldal-Fotoboek

Voor alle leuke uitjes in de Nederlandse Hanzesteden kunt u hier klikken voor meer informatie.

Redacteur