De zomervakantie is aangebroken en er zijn weer genoeg vrije dagen beschikbaar om er eens lekker op uit te gaan. Heb je geen zin, tijd of budget voor een lange vakantie? Ga dan gewoon lekker een weekendje weg! Maar voordat je op pad gaat, zijn er een aantal dingen die je even moet regelen.

1. Wat is het doel?

Wil je op avontuur, of heb je liever een georganiseerd weekendje weg? Het klinkt misschien logisch, maar het is toch wel erg belangrijk om te weten met welk doel je op pad gaat. Een avontuur kan namelijk betekenen dat je gewoon aan het rijden gaat, en stopt wanneer je een leuk plaatsje tegenkomt. Een georganiseerd weekendje weg vraagt om wat meer planning. Maar of je nu in binnen- of buitenland op pad gaat; een kortlopende reisverzekering is gewoon erg handig. Zo kun je met een gerust hart op pad, wetende dat er altijd iemand voor je klaar staat mocht je in de problemen komen.

2. Wie gaan er mee?

Ga je met het hele gezin, de vriendengroep, of ontsnap je samen of alleen even van de dagelijkse sleur? Mochten er meerdere mensen mee op pad gaan, dan is het verstandig om de wensen en behoeften even te inventariseren. De een mag het misschien hartstikke leuk vinden om met een tentje in de wildernis te slapen, maar de ander vindt dat misschien wel helemaal niets.

3. Stel je budget vast

Voordat je aan het plannen gaat is het belangrijk om even een budget vast te stellen. Aan de hand van dit budget kun je namelijk kijken welke mogelijkheden er zijn, en wat er afvalt. Een weekendje weg is hartstikke fijn, maar met een lege bankrekening thuiskomen is minder aangenaam.

4. Maak reserveringen

Maak waar nodig op tijd reserveringen. Neem ook de moeite om eens te kijken welke mogelijkheden er zijn. Blijf bijvoorbeeld bij een van de beste Bed & Breakfasts in Nederland om het toch net wat specialer te maken. Natuurlijk moet je ook hier gewoon op tijd boeken.

5. Wie zorgt er voor het huis?

Een weekend op pad betekent dat het huis onbeheerd achterblijft. Geef buren, vrienden of familie een sleutel van de woning zodat ze de planten water kunnen geven, maar ook zodat ze binnen kunnen in geval van nood.

6. Zorg voor de achterblijvers

Gaat niet iedereen mee op pad? Zorg dan ook voor de achterblijvers. Regel een oppas voor jonge kinderen en een goed verblijf voor eventuele dieren. Zo kan iedereen onbezorgd genieten van een weekendje weg.

Redacteur