Den Haag
Den Haag, De koninklijke hoofdstad van het land en de stad van de regering en het parlement. Tevens is Den Haag ook de hoofdstad van Zuid-Holland. Veel bedrijven hebben zich in Den Haag gevestigd, het trekt vele internationale bedrijven en instellingen aan. Den Haag is ideaal gelegen. Het drukke stadsleven en op korte afstand de rust van de duinen, strand en zee: Scheveningen en Kijkduin. Een koninklijke stad met 2 badplaatsen… Den Haag is uniek. De stad beschikt ook over opvallende bouwprojecten. Het Binnenhof, Mauritshuis, het Gemeentemuseum en de gebouwen van H.P. Berlage.

Overnachtingen
Weekend naar Den Haag? Vele hotels, groepsaccommodaties of pensions bieden u een slaapplaats aan. Ga met uw partner, vriendin of met familie een weekendje naar Den Haag en vindt een geschikte slaapplaats!

Natuur
Den Haag is voor een stad zeer rijk aan natuur. Binnen de gemeentegrens ligt een omvangrijk, ruigbegroeid duingebied, met daarlangs een breed, natuurlijk zandstrand van bijna tien kilometer lang. Verspreid door de stad liggen enkele grotere en kleinere parken, zoals het Rosarium, St. Hubertuspark, Marlot, de Paleistuin, Wapendal, de Bosjes van Pex, het Westbroekpark en het Zuiderpark. Ook liggen er verscheidene oude landgoederen en bossen, deels op een steenworp van het stadshart.

Dagje Uit
Een dagje uit vanuit Den Haag. De omgeving van de stad biedt vele mogelijkheden. Een wandeling of lekker zonnen op het strand van Scheveningen, dagje naar een pretpark of naar 1 van de mooie plaatsen in de buurt, zoals bijvoorbeeld Madurodam, Omniversum of Drievliet. Ook zijn er verschillende groepsuitjes te boeken in Den Haag. 

Avondje Uit

Een avond uit in Den Haag is geen probleem door het grote aanbod van restaurants, theaters, bioscopen, lounge bars en trendy cafe’s. Vermaken doet u zich zeker! Ook kunt u kiezen voor een leuk groepsuitje in Den Haag zoals bijvoorbeeld een Walking Dinner of een workshop die in de avonduren plaatsvindt.

Kunst en Cultuur
De stad biedt een grote verscheidenheid van culturele attracties. Theaters, musea, en opvallende bouwprojecten spelen een belangrijke rol in Den Haag. De bekendste musea van Den Haag zijn het Museon, Haags Historisch Museum en Museum Mesdag.

Funshopping
In Den Haag is shoppen geen probleem. Van 2e handskleding tot aan high fashion in het centrum is het allemaal te vinden. De bekendste winkelstraat in de stad is de Spuistraat maar door de stad heen zijn er nog meerdere winkelstraten te ontdekken! City Mondial is een kleine winkelstraat waar de samenleving van de verschillende culturen bijeenkomt. De Hoogstraat is een chique winkelstraat in de stad, hier kijk je je ogen uit naar maatkostuums, schoenen, tassen en nog veel meer.

Groepsuitje
Den-haag of s-Gravenhage is niet alleen het centrum van de politiek maar ook vindt u hier meer dan voldoende toeristische atracties. Voor de leukste Groepsuitjes kunt u bijvoorbeeld naar een van de tientalle leuke restaurants en leuke cafe’s die Den-Haag te bieden heeft.

Redacteur