Tel Aviv is een echte stad voor de liefhebber van een goede maaltijd. Of het nou voor het ontbijt, de lunch of het diner is: je kunt om heel veel plekken terecht om verwend te worden. Het is onmogelijk om alle goede restaurants in een blog te noemen, maar we hebben een mooie selectie gemaakt van diverse restaurants om tijdens jouw citytrip Tel Aviv te proberen.

La Shuk
Wil je echt op z’n traditioneel Midden-Oosters eten? Dan moet je bij La Shuk zijn! Je vindt dit restaurant aan de Dizengoff Street, een van de hoofdstraten van de stad. Een ideale locatie dus. Op de kaart vind je een verscheidenheid aan vleesgerechten, vegetarische hoogstandjes en gerechten om te delen. Onze tip: laat je verrassen voor de chef en kies als dessert voor de traditionele, zoete Malabi.

LALA Land Beachclub
Als het mooi weer is, is het heerlijk op aan het strand te dineren. Dat doe je het best bij LALA Land Beachclub. In een moderne beach vibe geniet je van de ontspannende sfeer, terwijl je de zee op de achtergrond hoort. De specialiteit van dit restaurant is de sea bream, de ‘zeebrasem’. Deze wordt geserveerd in een leuk pannetje met veel groenten. We love it!

Messa
Bij Messa kun je terecht voor een mooie mix van de Europese en Midden-Oosten keuken. Heerlijke visgerechten, biefstuk of een bord pasta: het is maar net waar je trek in hebt. Daarnaast zijn hier gluten-vrije opties aanwezig; wel zo fijn!

Miznon
Miznon staat voor eenvoud en kwaliteit. Ze serveren hier de lekkerste pita’s met vlees en/of groenten! Perfect voor ieder moment van de dag. Veel locals halen hier hun broodje; dat zegt wel genoeg natuurlijk… Dan moet het wel goed zijn! Street food wordt hier geheel omgetoverd tot een culinaire ervaring.

Benedict
Benedict is 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend en de hele dag kun je hier terecht voor… ontbijt! Of je nou midden in de nacht langs komt of aan het eind van de middag: bij Benedict geloven ze erin dat ontbijt het beste gerecht van de dag is. Ze serveren een traditioneel Israelisch ontbijt, pannenkoeken, een warm ontbijtje of gewoon lekkere broodjes. In Tel Aviv vind je twee vestigingen, namelijk op Rothschild en Ben Yehuda.

TYO
Sushilovers opgelet! Bij TYO ben je aan het juiste adres voor Japanse specialiteiten. Een van de beste van de stad, wordt beweerd… Aan jou om dit te proberen! Liever geen sushi? Geen zorgen, je kunt ook hoofdgerecht van de kaart bestellen.

Sarona Market
Weet je niet zo goed waar je trek in hebt? Breng dan een bezoek aan het overdekte Sarona Market! In deze foodhall vind je diverse food stands van allerlei nationaliteiten. Sapjes, sushi, een burger bar en een kaaswinkel zijn slechts voorbeelden. Probeer iets nieuws uit en laat je verrassen!

Ontdek Tel Aviv en bezoek één van deze heerlijke restaurants!

Redacteur