Wil je in een van de schoolvakanties van je kinderen een dagje weg met het hele gezin, dan biedt ons eigen land veel mogelijkheden. 

Top 5
Met stip op de eerste plaatst staat bij veel kinderen het bezoeken van een pretpark. Er zijn veel pretparken in ons land. Je hebt de bekende (grote) pretparken, maar ons land heeft ook veel kleinere, onbekendere pretparken. Deze zijn ook erg leuk. Het is echt een aanrader om deze kleinere, onbekendere pretparken te bezoeken. Het op internet vergelijken van de prijzen is zeker een aanrader. Voor veel pretparken is er wel een aanbieding / kortingsactie te vinden. Van het geld wat je op deze manier bespaart, kan je dan bijvoorbeeld iets eten of drinken in het pretpark.

Op de tweede plaats staat bij veel kinderen een bezoek aan een dierentuin. Ook hier geldt hetzelfde voor: je hebt de grote, bekende dierentuinen, maar je hebt ook kleinere, onbekendere dierentuinen. Deze zijn zeker een bezoekje waard. Bij de kleinere dierentuinen zie je vaak dieren die je in de grotere dierentuinen niet ziet. Ook hebben ze bij de kleinere dierentuinen leuke extra activiteiten, zoals knuffeluurtjes (dan mag je kind een dier knuffelen of verzorgen). Het op internet vergelijken van de prijzen is ook zeker de moeite waard als je een bezoekje aan een dierentuin wilt brengen.

Op de derde plaatst staat voor veel mensen het bezoek aan een zwembad. In de winter is dit vaak een overdekt zwembad. Je hebt deze door heel het land heen, van groot tot klein. In de zomer wordt er vaak gekozen voor een openlucht zwembad of een meer. Er zijn dan ook diverse plaatsen waar er voor de kinderen nog meer leuke activiteiten te doen zijn. Als zij al een tijdje gezwommen hebben, kunnen ze daarna lekker spelen in een speeltuin of gebruik maken van (kleine) attracties.

Op de vierde plaats staat een activiteit die leuk is voor jong en oud en waarbij je niet afhankelijk bent van het weer: de film. Het bezoeken van de bioscoop is echt een leuk uitje. Het is erg gezellig om met het hele gezin een leuke film te kijken onder het genot van een bak popcorn en wat lekkers te drinken.

Op de vijfde plaats staat een restaurant. Tegenwoordig komen er steeds meer restaurants die een speelhoek hebben. Door zo’n speelhoek vinden kinderen het ook leuk om naar een restaurant te gaan. Ze hoeven niet meer aan tafel te blijven zitten als zij klaar zijn met eten. Ze kunnen gaan spelen en papa en mama kunnen gezellig, rustig natafelen.

Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke uitjes in ons mooie land. Als je op internet gaat zoeken kom je heel veel tegen. Er zit vast ook een activiteit voor jullie gezin tussen. Veel plezier!

Bron: Easyswitch.nl – internet aanbieders

Redacteur