Rubriek

Beurs

Rubriek

Van 21 tot en met 24 februari 2019 beleef je dé start van het tuinseizoen tijdens TuinIdee. Dit grootste tuinevent van Nederland mag je als tuinliefhebber absoluut niet missen. Uiteraard vind je Buitenleven er ook en maak je kans op leuke prijzen.

Inspiratie voor de tuin

Tijdens deze vier dagen doe je volop inspiratie op voor komend seizoen. Kijk je ogen uit en doe ideeën op van de vele voorbeeldtuinen, laat een gratis tuinschets maken in het Tuinatelier of doe mee aan leuke én leerzame workshops. En vergeet vooral niet om presentaties van bekende tuin-personality’s zoals Jurgen Smit bij te wonen. De Tuinmeesters staan klaar om je advies te geven voor het ontwerp van je tuin en de Tuincoaches beantwoorden al je tuinvragen. Op de groene markt shop je voor de leukste decoraties, accessoires en culinaire specialiteiten.

Ontdek je eigen tuingeluk

TuinIdee 2019 kenmerkt zich door zes verschillende inspiratietuinen, verspreid over de verschillende hallen, met een totaaloppervlakte van maar liefst twee voetbalvelden.

Groen Welkom is de tuin in de grote entreehal. Als je hier doorheen wandelt krijg je direct een vakantiegevoel. In deze hal bevindt zich ook de Moestuinwereld; waar je tips en advies kan inwinnen over het kweken van groente en fruit. In de andere hallen ontdek je de Gezonde tuin, de Onderhoudsvriendelijke tuin, de Kindertuin en de Postzegeltuin met volop ideeën voor vierkantemetertuintjes.

Kortom, een heerlijk dagje uit vol groene inspiratie. Kijk voor meer informatie op de website van TuinIdee.

Reisje maken? Even het internet op, vlucht boeken, hotel erbij en klaar. Het kan natuurlijk voor een stedentrip of snelle zonvakantie, maar wie optimaal wil genieten van voorpret en goed beslagen ten ijs of op het strand wil komen, gaat in januari 2019 naar de Vakantiebeurs, want die is dit jaar interessanter dan ooit! Het grootste reisevenement van Nederland zet namelijk komend jaar nog meer in op specifieke en persoonlijke, op maat gesneden informatie over vooral heel veel nieuwe en bijzondere bestemmingen.

Droom je bijvoorbeeld al jaren van de oogverblindende historische Iranese stad Isfahan of het bruisende Beiroet in Libanon, dan is een reisje naar Utrecht misschien wel verplichte kost. Beide landen zijn aanwezig in de Jaarbeurs en nemen hun eigen toeristische experts mee die iedereen voorzien van allerhande lokale tips die niet één, twee, drie op het wereldwijde web te vinden zijn. Wie weet bijvoorbeeld dat je in Libanon op wintersportvakantie kunt? Dat kan in Mzaar, op een goed uur rijden van de hoofdstad Beiroet. In bergen tot wel 2500 meter hoog ligt daar een skigebied met 40 afdalingen over in totaal 80 kilometer goed onderhouden pistes. Wie eens wat anders wil dan met Anton naar Tirol, komt dus voor meer gedetailleerde info deze winter van 10 tot en met 13 januari naar de Vakantiebeurs.

1001 nacht

Reizigers voor wie Abu Dhabi en Dubai geen geheimen meer hebben of mensen die niet tussen letterlijk en figuurlijk schitterende wolkenkrabbers in het Midden-Oosten op vakantie willen, doen er ook verstandig aan om naar Utrecht te komen. Voor het eerst bezoekt namelijk een toeristische vertegenwoordiging van misschien wel de meest exotische van de zeven Verenigde Arabische Emiraten de Vakantiebeurs: Ras Al Khaimah. De bestemming spreekt wellicht nu nog niet tot ieders verbeelding, maar dat gaat gegarandeerd veranderen. Grote reisorganisaties en cruiserederijen hebben het emiraat niet voor niets al een tijdje in de smiezen. Ras Al Khaimah, dat op steenworp afstand ligt van Dubai, biedt namelijk een combinatie van het beste en het mooiste wat de Emiraten te bieden hebben. Naast de in deze regio bekende woestijn beschikt het authentieke Emiraat namelijk ook over onverwacht groene gebieden en schitterende tropische stranden tegen de sprookjesachtige achtergrond van 1001 nacht. Meer weten en zien? Vakantiebeurs 2019!

Nieuwe bestemmingen op de Vakantiebeurs 2019

Daarnaast komen ook Palestina, Rusland en Georgië voor het eerst met een stand naar Utrecht. Zeker voor Georgië lag dat natuurlijk voor de hand, nadat er ongekend veel toeristische belangstelling ontstond na uitzending van het populaire televisieprogramma Wie is de Mol, dat op locatie in het prachtige land werd opgenomen.

Bron foto’s: Vakantiebeurs Jaarbeurs Utrecht

Wat is Margriet Winter Fair?
Margriet Winter Fair is het grootste winterfeest van Nederland. Het is een jaarlijks terugkerend evenement dat dit jaar voor de achtiende keer wordt gehouden.

Wanneer is Margriet Winter Fair 2018?
Margriet Winter Fair 2018 vindt plaats van vrijdag 23 t/m donderdag 29 november 2018 in de Brabanthallen, ‘s-Hertogenbosch. De reguliere openingstijden van de Fair zijn van 10.00 t/m 18.00 uur. Voordat je een bezoek aan de Fair brengt is het fijn om alvast warm te beginnen met een lekker kopje koffie, vandaar dat we nu al vanaf 09.30 uur geopend zijn. Ook ’s middags hebben we gezorgd voor een half uurtje extra uitloop en zijn we tot 18.30 uur geopend.

Waar is Margriet Winter Fair?
Margriet Winter Fair vindt plaats in de Brabanthallen, in Den Bosch. De Brabanthallen is dankzij het brede wegennetwerk en de gunstige ligging ten opzichte van het Centraal Station zowel met de auto als met het openbaar vervoer uitstekend bereikbaar.

Klik hier voor meer informatie over de Margriet Winter Festival in de Den Bosch.

HARDENBERG – Winter Fair in Hardenberg telt op 9, 10 en 11 november een record aantal deelnemers. Meer dan 200 standhouders zijn van de partij op deze veertiende editie. Dat betekent dat de extra vierde beurshal die de organisatie heeft ingezet ten opzichte van vorig jaar zo goed als volgeboekt is. Verder is nu het entertainmentprogramma voor Winter Fair ook bekend met livemuziek van Blend Music, een knutselhoek voor kinderen, een sneltekenaar en een indoor ijsbaan.

Het entertainmentprogramma tijdens Winter Fair bestaat onder meer uit muziekoptredens van Blend Music, bestaande uit zanger-gitarist Michaël Schotanus en zangeres Lisanne de Jong. Ze treden elke dag op in de directe omgeving van de Koffieschenkerij, waar barsita’s espresso, latte art cappuccino en andere koffiespecialiteiten bereiden. Een ander terras op Winter Fair is het Winterterras. Hier kunnen bezoekers genieten van een (warm) drankje en een smakelijke crêpe.

Knutselhoek en ijsbaan

De organisatie biedt ook dit jaar weer kinderactiviteiten aan, waaronder een knutselhoek onder de professionele begeleiding van Maya4Kids. Er zijn verschillende activiteiten in de knutselhoek, waaronder kerstkaarten maken en ballonnen vouwen. Ook is er voor het eerst op Winter Fair een indoor ijsbaan. Alle bezoekers kunnen hier gebruik van maken. De organisatie stelt schaatsen beschikbaar die gratis te huren zijn. De ijsbaan zal aangekleed worden in winterse sferen.

Karikatuur en sneltekenaar

Een andere activiteit die deel uit maakt van het programma is karikatuurtekenen. Karikatuur en sneltekenaar Maarten de Bruin is drie dagen lang aanwezig om bezoekers na te tekenen. Hij doet dit op een ambachtelijke manier met houtskool.

Openingstijden Winter Fair 2018

Winter Fair viert dit jaar haar 14e editie in Evenementenhal Hardenberg. Vorig jaar trok Winter Fair een record aantal bezoekers van ruim 14.000. Dit jaar is Winter Fair op 9, 10 en 11 november te bezoeken van 11.00 tot 18.00 uur. De kaarten voor Winter Fair zijn zowel online als aan de kassa te koop. De entreeprijs voor volwassenen (vanaf 12 jaar) is 9 euro. Kinderen van 6 tot en met 11 jaar en 65-plussers betalen 5 euro voor een kaartje. De entree is gratis voor kinderen onder 6 jaar. Ook het parkeren is gratis.

Meer informatie over de Winter Fair vindt u hier!

De 26e editie Eurospoor is dit jaar met extra veel buitenlandse modelbanen! Kom ook van 9 – 11 november 2018 naar de Jaarbeurs Utrecht en geniet van de vele modeltreinen. Op zondag 11 november hebben kinderen t/m 11 jaar gratis entree met een online ticket. 

Jaarlijks kijken vele hobbyisten, verzamelaars en treinliefhebbers reikhalzend uit naar het modelspoorevenement Eurospoor dat sinds 1993 synoniem staat voor alles wat met modeltreinen te maken heeft. Dit jaar vindt EUROSPOOR plaats op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 november. Volwassenen en kinderen kunnen genieten van 60 van de meest schitterende modelbanen ter wereld, tot in detail nagebouwd. In 3 enorme Jaarbeurshallen (20.000 m2) tonen honderden hobbyisten van vele nationaliteiten hun mooiste creaties en daarnaast is er de beroemde modelspoormarkt. Bijna 1 kilometer aan ontelbare stands en verkoopkraampjes met nieuwe en gebruikte modeltreinen en bijbehorende zaken als landschappen, gebouwen en niet te vergeten de technische noviteiten voor digitale besturing. Daarnaast is er ruimte voor een dioramawedstrijd en de stichting Beneluxspoor die advies en modelbouwdemonstraties geeft.

Al meer dan 25 jaar zijn Leo en Chitra de oprichters en drijvende kracht achter de Eurospoor trein. Gestart in een klein zaaltje in Zaandam en langzaam groter gegroeid tot een internationaal evenement, waarvoor hobbyisten van heinde en verre naar de Jaarbeurs komen. De naam ‘Eurospoor’ voor het evenement kwam bijna als vanzelf, omdat in 1993 de grenzen open zouden gaan en het derhalve voor buitenlanders makkelijker zou worden om met goederen en modelbanen de landsgrenzen te passeren zonder veel formaliteiten.

Kinderen op Eurospoor (zondag gratis)

Op Eurospoor komen ook kinderen volop aan hun trekken. Bij een aantal clubs mogen ze meehelpen de baan te bedienen, virtueel een echte trein besturen en zelfs kunnen ze meerijden in een grote modeltrein. Daarnaast mogen ze zich uitleven op de modelspoortafels en bij Railclub Utrecht hun eigen locomotievenloods bouwen. Op zondag 11 november mogen kinderen t/m 11 jaar onder leiding van een volwassene de beurs gratis bezoeken (bij online kaartbestelling).

Ook zonder zelf actief met de modelspoorhobby bezig te zijn is het een lust voor het oog om de prachtig werkende miniatuurspoorbanen te zien.

Eurospoor is een dagvullend evenement voor iedereen die eens wat anders wil.

Tijdens de motor wegraces in Venhuizen 1980 – 1985 kwam de organisatie op het idee om de veteranenmotoren na afloop in een nabijgelegen hal op te stellen. Aangevuld met oude auto’s van kennissen vond het publiek dit een welkome geste. Hiermee was het Oldtimerfestival geboren.

Na jaren van diverse items zoals racemotoren, militaire voertuigen, brandweerauto’s en autosport gaan we in 2018 het beproefde concept van landenthema’s doorzettten. Was er nog in 2017 Viva la France in 2018 gaat de organisatie zich richten op Bella Italia !

Ferrari, Lamborghini, Fiat, Maserati,Alfa Romeo en Isotta zijn de auto’s die in Venhuizen te bewonderen zijn. Bij de motoren zijn aanwezig de Moto Guzzi, MV Agusta, Laverda, alsmede de legendarische Ducati. De bromfietsen complementeren de hal met de Minarelli, Malagutti of de niet meer bestaande Garelli. Dit alles rondom de toren van PISA met een overheerlijke pasta uit de pizza oven.

Klik hier voor meer informatie over de Noord-Hollands Oldtimer Festival.