Zondag 6 maart worden in diverse Brabantse gemeenten de carnavalstochten ingehaald. Onder andere in Breda zal het centrum tijdens halfvasten nog een keer veranderen in Kielegat.

De optochten die op carnavalsmaandag zouden plaatsvinden, werden afgelast vanwege slechte weersvoorspellingen. Een aantal gemeenten besloot de tocht naar binnen te halen, maar onder andere in ’s-Hertogenbosch en Breda werd een nieuwe datum geprikt voor het evenement.

De Grote Optocht zal door de Bredase binnenstad gaan, maar dat de reguliere koopzondag ook doorgaat. De winkels zijn gewoon bereikbaar. Wel is er een aantal afsluitingen en omleidingen gepland om chaos te voorkomen.

Ook in ’s-Hertogenbosch, tijdens carnaval beter bekend als Oeteldonk, barst het feest nog een keer los. Wel komt er mogelijk een aangepaste route voor de stoet, aangezien op een van de belangrijke locaties vorige week een pand instortte. De gemeente weet niet of de trillingen van de carnavalswagens de stabiliteit van de omliggende panden kan beïnvloeden.

Ook in Limburg wordt carnavalsmaandag op verschillende plaatsen ingehaald. In Eikenderveld zal op zaterdag 5 maart de optocht rondtoeren, in Hoensbroek en Heerlerbaan op zondag 6 maart.

Voor meer informatie van de verlate carnaval in ’s-Hertogenbosch kunt u hier klikken.
Meer informatie over de carnavals optocht in Breda vind u hier!

Redacteur