Burgers’ Zoo is een dierentuin gelegen in Arnhem. Deze populaire dierentuin is de meest bezochte attractie in Gelderland.  

Een ware ontdekkingstocht voor het hele gezin door jungle, savanne, woestijn en oceanen. Burgers’ Zoo is wellicht het mooiste en compleetste dierenpark van Nederland. U maakt een avontuurlijke wandeling door Safari, de Desert, deMangrove, de Rimba, de Ocean en het indrukwekkende Burgers’ Bush, een echt stuk tropisch regenwoud op de Veluwezoom.

Ecodisplays
Het meest bekende van Burgers’ Zoo zijn toch wel de ecodisplays. Tegenwoordig zijn er veel dierentuinen die hier gebruik van maken maar de oprichter van Burgers’ Zoo was één van de eerste die dit heeft opgebouwd. Een ecodisplay is een nagebouwd leefgebied voor de dieren zodat het lijkt alsof ze in hun eigen leefgebied zitten. De dieren worden hier samen in ondergebracht en hebben veel ruimte om te kunnen leven.

Diersoorten
Er leven vele diersoorten in Burgers’ Zoo, waaronder de chimpansees de meest bekende zijn van hethele dierenpark. Verder zijn er verschillende zoogdieren zoals olifanten, zebra’s en chimpansees, verschillende vogels, reptielen, amfibieën en vissen.

Speeltuin
Naast vele dieren die je kan bezichtigen, is er ook een geheel vernieuwde speeltuin met speciale delen voor grote en kleinere kinderen. Deze speeltuin grenst aan het Park Restaurant. Ook is er een kleine speeltuin in het midden van het park. In 2012 bestaat Burgers’ Zoo 99 jaar en is er een geheel overdekte speeltuin geopend.

Klik hier voor meer informatie over Burgers’ Zoo.

Wilt u uw bezoekje aan Burgers’ Zoo combineren met een hotelovernachting? Wij hebben verschillende hotels in de buurt van de dierentuin zodat u er een compleet weekendje weg van kunt maken met het gezin of lekker met z’n tweetjes. Klik hier voor alle hotelarrangementen in combinatie met Burgers’ Zoo.

 

Redacteur