Een echte reiziger heeft een soort van wenslijst met landen, plekken of ervaringen die nog afgevinkt mogen worden. Dat kan een berg beklimmen zijn, de tenen dippen in een oceaan, op jungle trekking gaan, een bepaald gebouw bezoeken en zoveel meer. Maar er is één reis die tot de verbeelding van verschillende generaties spreekt. Zowel jong als oud heeft deze zijn bucket list staan: road trippen doorheen Amerika. Nergens anders ligt de zucht naar vrijheid en zelfstandigheid zo dichtbij als bij een huisje op wielen.

Route 66, treedt in de voetstappen van de oude blueslegendes, kar doorheen het landschap richting Reno, Fresco of een andere tot de verbeelding sprekende stad. Amerika heeft zo een divers landschap en zoveel boeiende steden met een tumultueuze geschiedenis en tot een cultstatus verheven.

Chasing the American Dream

Al sinds de jaren ‘60 streven Amerikanen, studenten en reizigers de vrijheid na. “Life on the road” inspireerde de kunstwereld op menig vlakken en bracht de kleurrijkste boeken en films voort. Denk aan Thelma & Louise, the Road, Road Trip, Little Miss sunshine… en dat is nog maar een kleine greep uit het grote aanbod. Sommigen slaagden erin om die droom te beleven als levensstijl. Denk maar eens aan de Grateful Dead, kleurrijk beschreven in de cultklassieker “Electric Cool Aid Acid Test”.

Inspiratievolle steden

Niet alleen is het land Amerika zo hard op zoek naar die vrijheid. Steeds meer reizigers willen de vrijheid proeven waar het land zo hard naar op zoek is. De reisbranche speelt handig in op die drang naar vrijheid. Tijdens een camperreis door Amerika worden dromen werkelijkheid. Sommige reizigers verkiezen ervoor om die droom door te bespreken met een reisbureau. Terwijl andere vakantiegangers net het avontuur al beleven in het bij elkaar puzzelen van de reis. Avontuur in voorpret, zeg maar. En er valt genoeg te beleven en te zien op het grote continent.

In Amerika liggen prachtige nationale parken om te ontdekken, maar ook evenementen om op de kalender aan te duiden. Denk aan het legendarische Burning Man festival, of ga een lasso werpen bij de cowboys. Maar zoals al eerder aangehaald zijn er ook prachtige steden om te ontdekken en tussen rond te trekken. Hoeveel reizigers ontdekten de weg al niet tussen Las Vegas naar Reno of naar San Francisco? Vorig jaar werd als kers op de taart de zonsverduistering in de schoot gegooid van aanbieders van camperreizen in Amerika. En dat dan ook nog eens in een regio waar zoveel muziek te beleven valt. Het kon haast niet mooier.

Redacteur