Ook deze zomer kunt u weer genieten van het Ballonfiesta Barneveld! Van 17 tot en met 20 augustus 2016 gaan er dagelijks weer tientallen luchtballonnen de lucht in. Een prachtig evenement voor het hele gezin!

Ieder jaar reizen duizenden bezoekers af naar de Koewei in Barneveld om naar dit luchtballonnen spektakel te komen kijken. Meer dan 30 luchtballonnen, waaronder een aantal bijzondere special shapes gaan vier dagen lang de lucht in. Natuurlijk is er ook daarnaast van alles te beleven op en rondom het veld!

Ballonfiësta Barneveld – Steeds weer een feest voor jong en oud
Een avond op de Koewei is een unieke belevenis voor jong en oud! Zo dicht bij zoveel ballonnen heeft u waarschijnlijk nog nooit geweest! Het is een prachtig gezicht hoe deze grote luchtballonnen worden opgeblazen en een voor een omhoog worden getrokken om zich klaar te maken voor het vertrek. Langzaam komt de mand van de grond en zal de luchtballon boven de bomen uit stijgen.

Naast de ‘gewone’ ballonnen zijn er iedereen een aantal special shapes te bewonderen! Deze speciale ballonnen stelen ieder jaar de show! Kijk hier voor een overzicht van de deelnemers.

Zodra alle ballonnen vertrokken zijn, kunt u genieten van het tussen programma en de spectaculaire Nightglow. Tijdens het tussen programma mag iedereen het veld op en kunt u een kijkje nemen in een echte luchtballon. Ook wordt er dit jaar gestreden voor de eerste prijs tijdens het Open NK Modelballonnen. Het allereerste modelballonnen kampioenschap in de Benelux!

Programmering
Hieronder vindt u de programmering van de 34e editie van de Ballonfiesta Barneveld. Het programma geldt voor alle dagen.

De tijden die genoemd worden zijn streeftijden. De weersomstandigheden bepalen hoe het definitieve programma er uit zal zien. Van te voren kan dus geen garantie worden afgegeven.

Tijd Omschrijving
17:30 uur Aanvang
Kassa’s open. Zorg dat u uw kaartje goed bewaart, want u kunt hiermee deze avond een prachtige prijs winnen.
U kunt tijdens het voorprogramma genieten van een aantal modelballonnen.
18:00 uur Defilé piloten en ballonnen
De auto’s rijden in een rij het veld op. Een deskundige spreker zal onze piloten en bijbehorende ballonnen voorstellen. Ook dit jaar hebben we een spectaculair aanbod van ballonnen en special shapes.
18:30 uur Opstijgen ballonnen
Het preparen en opstijgen van de +/- 35 ballonnen.
20:00 uur Verschillende activiteiten op het veld
Ook dit jaar is er weer van alles te beleven tijdens het tussenprogramma voor jong en oud. Allereerst kunt u genieten van een spectaculaire roofvogelshow. Zoals ieder jaar kunt u ook weer een kijkje nemen in een echte luchtballon (welke is nog een verrassing), die met koude lucht wordt gevuld. U kunt de enorme luchtballon inlopen en binnenin een kijkje nemen en zien hoe de ballon is gemaakt! De rest van het tussenprogramma wordt gevuld met kinderentertainment, modellballonnen en wordt muzikaal omlijst door een dweilorkest.
21:30 uur Voorbereiding Nightglow
Een aantal ballonnen zal het veld weer opkomen om zich voor te bereiden op de spectaculaire Nightglow.
21:45 uur Opzetten ballonnen voor de Nightglow
22:00 uur Nightglow met lasershow
Als hoogtepunt zal de avond worden afgesloten met een Nightglow. Ondersteund met lasers zullen de geprepareerde ballonnen op de tonen van de muziek verlicht worden. Deze show staat garant voor een prachtig spektakel en fantastische foto’s.

Sprookjesachtig en indrukwekkend: lasershow en de Nightglow

Aan het einde van een geweldige Ballonfiesta-avond wacht een indrukwekkende voorstelling. Inmiddels is het donker geworden, maar is het duidelijk dat er nog iets komt. Opeens ontstaan er lichtbundels in de lucht, klinkt er muziek en als een explosie van licht volgt de lasershow. Allerlei kleuren spatten uiteen, strijken over de hoofden van het publiek en reiken naar de bomen op de Koeweide. U kijkt uw ogen uit: het spel van licht gaat soms langzaam en soms heel snel.

Ondertussen worden de ballonnen voor de Nightglow opgeblazen. Dit is het echte, absolute hoogtepunt van de avond. Keurig op een rij staan er zo’n zeven tot acht ballonnen. Ze stijgen niet op, maar de branders gaan wel aan op het ritme van de muziek. De lasers verspringen over de ballonnen. Een zacht, oranje licht, in combinatie met het geluid van de branders en de muziek, dat is een prachtig gezicht! Er valt dan ook altijd een bijzondere sfeer over het terrein, want dit spektakel is een terugkerend hoogtepunt en blijft fascineren. De show staat garant voor mooie herinneringen en fantastische foto’s.

Wilt u meer weten over Ballonfiësta Barneveld 2016?

Redacteur