Utrecht is met haar grachten, vele restaurants, discotheken, clubs, theaters, en cafeetjes een bron van energie. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat er zoveel studenten woonachtig zijn. Het uitgaansleven is hier geweldig en de sfeer is ongedwongen en vrij. ’s Avonds zijn de grachten verlicht in allerlei kleuren, wat zorgt voor een prachtig aanzicht.

Gaat u lekker op stap in Utrecht met vrienden? Zorg dan dat u zeker een bezoekje bij een van onderstaande restaurants, café’s en discotheken. Wil u liever Utrecht ontdekken door middel van een leuke activiteit? Kijk hier voor ons aanbod spelarrangementen in Utrecht

Restaurants
La Cubanita
Bij La Cubanita kunt u terecht voor overheerlijke tapas en een fantastisch Cubaanse sfeer. U krijgt allerlei kleine lekkernijen die u heerlijk met elkaar kunt combineren. Compleet met salsamuziek! De inrichting van dit restaurantje is knussig, maar daardoor extra gezellig.

Lemonia
Een diner-avond in écht Griekse stijl betekent lang tafelen en genieten van authentieke Griekse “mezedes” (tapas), verse vis of een combinatie van hoofd- en tussengerechten. Lemonia brengt u in de sfeer van het hedendaagse Athene, in uitstraling én keuken.De open keuken is daarmee het hart van Lemonia. Door de pure manier van werken kent zij geen geheimen.

Luce
Restaurant Luce in Utrecht is een modern restaurant waar kwaliteit voorop staat. Ze serveren hoofdzakelijk Franse gerechten met een Italiaanse tint. Op de menukaart staan slechts enkele gerechten. Maar wees niet bang, alles wat erop staat is ook echt erg goed! Wekelijks wordt de kaart verandert en staan er weer nieuwe culinaire hoogstandjes op.

De Pastabar
Hoe smaakt verse pasta eigenlijk? En hoe wordt het precies gemaakt? Waar vind ik een restaurant, dat een verse gezonde maaltijd serveert die niet te duur is?  In de pastabar – het eerste en het enige Italiaanse restaurant in Utrecht – vindt u zelfgemaakte dagverse pasta. De keuken van de pastabar is puur, gezond en eenvoudig. 

Uitgaan
Tivoli
Tivoli is een poppodium in het centrum van Utrecht en behoort tot de grootste en meest toonaangevende poppodia van Nederland. Voor de beste nationale en internationale concerten én de leukste dansavonden met ’s wereld grootste dj’s en live-acts gaat u naar Tivoli.

Filemon
Een wereldse look, een lounge, grote kussens, een strak interieur. Diverse, nieuwe indrukken. Je voelt je op je gemak in deze omgeving. Uitgaan kunt u hier elke woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag.  Ga helemaal op in de stijlvolle sfeer die gevormd wordt door u, uw vrienden en de mensen achter de bar. De keuze van de DJ is oude disco en soulfull house.

Club Poema
In de meest geliefde kelder van Utrecht programmeert Club Poema feesten met de beste electro, house, minimal en techno dj’s.  Zij is de enige club in Utrecht die zich op de vrijdag -en zaterdagavond muzikaal gezien primair richt op het House/Techno genre, waaruit subgenres als Minimal, Techno, DeepHouse en TechHouse muziek zijn ontstaan.

Café
Winkel van Sinkel
De Winkel van Sinkel is niet te missen wanneer u in Utrecht bent, het ligt namelijk midden in het centrum aan de gracht.  Naast een functie als grand café-restaurant kan er in de weekenden gedanst worden tijdens de clubavonden en worden hier regelmatig salsafeesten gehouden. Ook vinden er regelmatig culturele activiteiten plaats, bijvoorbeeld tijdens de Culturele Zondagen.

 Havana Utrecht
Al een aantal jaar staat Havana bekend om zijn stoere, exotische en vooral opvallende uitstraling. Dit eetcafe wordt gerund door studenten en mensen die de zaak een warm hart toedragen! Havana zit aan het Oudkerkhof in de omgeving van de welbekende Dom.

Cafe het Hart
Dit sfeervolle eetcafé bevindt zich praktisch op het Neude, op loopafstand van het uitgaansgebied. Dit eetcafé is klein, hip, modern en kunstzinnig zijn de steekwoorden om het Hart te omschrijven. Het is een gezellig café waar je overdag kunt lunchen en de krant kunt lezen. ’s Avonds kun je er gezellig wat eten en drinken in een gemoedelijke  sfeer.

’t Oude Pothuys
´t Oude Pothuys is de ideale combinatie tussen een sfeervol eethuis en bruisende club met elke avond live muziek. Muzikanten van het hoogste niveau zijn hier dagelijks kind aan huis. Drinken, eten, dansen, live muziek en een buitengewoon intieme sfeer zijn hier iedere dag te vinden.

Wilt u uw gezellige avondje uit organiseren? Wij bieden u leuke actieve en verrassend lekkere avondjes uit aan in Utrecht

Redacteur