Artis, officieel Natura Artis Magistra, is gelegen in Amsterdam en is de oudste dierentuin van heel Nederland. De dierentuin is gelegen in de Plantagebuurt in Amsterdam.

Volgens vele mensen is Artis een charmante en historische dierentuin. Maar hedendaags is het dierenpark wel modern omdat er in de afgelopen jaren veel verbouwd is. Vroeger was het geen dierentuin maar werd het gebruikt als een soort tuin, wat door de leden zelf werd bijgehouden. Alleen in september was het dan te bezoeken voor niet-leden.

Tegenwoordig kent Artis vele diersoorten die leven in het dierenpark. Het dierenpark bezit ongeveer 900 verschillende diersoorten. Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan de reuzenschildpad, zweepspin, grote olifanten, kleine apensoorten, Chileense flamingo, kleine verpleegsterhaai en ga zo nog maar even door! Kortom, Artis is een dierenpark met een rijke geschiedenis en zeker een bezoekje waard.

Naast vele dieren die er leven in het dierenpark zijn er veel monumentale gebouwen zoals bijvoorbeeld een herberg. Klik hier voor meer informatie over Artis.

Redacteur