De koudste maanden van het jaar zijn, wellicht tegen je verwachting in, perfect om eropuit te trekken. Dit zijn zeven argumenten om daarbij voor een vakantiepark te kiezen.

In de herfst bereidt het dierenrijk zich langzaam voor op de komende diepe winterslaap. Terwijl de temperatuur richting nul graden Celsius zakt, wordt er volop gehamsterd en gezocht naar warme plekken om het volgende jaargetijde door te komen. Ook wij mensen keren naar binnen in de wintermaanden.

 Met korter wordende dagen en vrieskou buiten is het één van de beste momenten voor innerlijke reflectie. Verblijven in een andere omgeving, met nog steeds alle gemakken van thuis binnen handbereik, is ideaal om tot bezinning te komen. Bungalowparken zijn dan ook ideaal in de winter. Heb je hier je twijfels over? Dit zijn zeven redenen waarom wij denken dat júíst het winterseizoen de perfecte tijd is om door te brengen in een huisje in een vakantiepark.

1. Je beleeft magisch winterwonderland maximaal

Dat december tot en met februari te boek staan als interne spiegelmaanden wil niet zeggen dat je binnenshuis moet blijven. Integendeel! Met bevroren bladeren op de grond en een mystieke dauw tussen kale bomen is de natuur prachtig en minstens zo inspirerend. En wat is er fijner dan vanuit je eigen bungalow zó de natuur in te lopen? Kleed je warm aan, neem een regenjas of paraplu mee en snuif de frisse buitenlucht diep in je op. Bij terugkomst top je een stevige wandeling af met een welverdiende warme chocolademelk in het gezellige café op het vakantiepark.

2. Je hebt geen kind aan je kids

Kinderen zijn fantastisch, maar soms wil je ze het liefste achter het behang plakken. Met een aandachtsspanne korter dan een goudvis is er steeds meer behoefte aan vernieuwing. Hoe fijn is het als je het bedenken van een volgende creatieve winterse activiteit kan overlaten aan het animatieteam op het park? Terwijl je kroost nieuwe vriendjes maakt in de enerverende binnenspeeltuinen of er samen op los knutselt, lees jij je favoriete boek en houd je enkel chill vanaf de zijlijn een oogje in het zeil. Kids blij, jij blij. Bij veel bungalowparken tref je standaard een kidsclub of animatieteam in de schoolvakanties. Bij de bekende vakantiepark ketens als Landal GreenParks, Center Parcs en Roompot zit je daarvoor altijd goed!

3. Geen gezwabber!

Er tussenuit gaan betekent ongegeneerd de boel de boel kunnen laten in je eigen huis. In de winter, wanneer je sneller geneigd bent om langer binnen te blijven, is dit extra fijn. Zo heb je even minder omkijken naar dat rondje met de stofzuiger en dweil. De ‘Mien Dobbelsteen’ in je komt tot rust op een vakantiepark.

4. Vakantiepark = samen zijn met familie en vrienden

Terwijl het buiten hagelt, stormt, guur en nat is, geniet je binnen van een gezellig samenzijn. In je knusse bungalow of luxe villa speel je een spelletje in de woonkamer, beleef je in je pyjama een filmmarathon en zodra de kids onder de wol liggen, kruipen jij en je partner met een goed glas wijn dichter tegen elkaar aan voor de open haard. Dát is dat heerlijke Parkvakanties-gevoel. Gezelligheid ten top!

5. Zwemmen in een subtropisch zwembad

Weer of geen weer, het is altijd ‘subtropisch zwemparadijs weer’. Trek je zwemoutfit aan en beleef ook in de winter de grootste waterpret met je hele gezin. Glijd van snelle glijbanen, laat je meevoeren door spannende stroomversnellingen, bubbel in bubbelbaden en trotseer de golven van het golfslagbad. Zo haal je toch nog de zomer in huis, die je in de winter juist kunt gebruiken. Er zijn in Nederland meerdere vakantieparken met subtropisch zwembad. Je kent vast wel de Aqua Mundo zwembaden van Center Parcs, maar ook Landal heeft twee mooie bungalowparken mét subtropisch zwemparadijs: Landal Het Vennenbos en Landal De Lommerbergen.

6. Je doet sneller leuke indoor-activiteiten

Het dalende kwik in de winter leent zich perfect voor originele bezigheden binnenshuis. Doe eens anders dan anders en ga bijvoorbeeld bowlen, karten of -boogschieten. Het is eveneens hét moment voor een ouderwets bordspel. Veel vakantieparken hebben hiervoor uitgebreide faciliteiten. Zo heb je bij Center Parcs bijvoorbeeld een overdekte Action Factory met allerlei gave sport- en spelmogelijkheden. Ook veel parken een indoor speelparadijs: ideaal voor jonge gezinnen!

7. Leuke vakantiepark aanbiedingen

Last but not least, wij Nederlanders houden van korting. Waar je in de zomervakantie zonder uitzondering de hoofdprijs betaalt voor een weekendjeweg of midweek op een park, worden er in de winter regelmatig leuke discounts geboden. Als de voorgaande redenen je nog niet aangemoedigd hebben om je weekendtas te pakken, is dit een laatste motivatie om júíst in de winter onvergetelijke familiemomenten te beleven op een vakantiepark. Hou ook zeker de last minute aanbiedingen in de gaten, want hier zitten soms goede deals bij.

 Dit artikel is geschreven door Parkvakanties. Parkvakanties is dé vakantiepark-specialist van Nederland. Op de Parkvakanties website vind je een ideaal overzicht met alle vakantie- en bungalowparken, lees je ervaringen van andere vakantiegangers én krijg je tips en advies over de leukste uitstapjes en activiteiten.

Redacteur