Een ideale manier om je hoofd leeg te maken is een verre vakantie in een compleet andere omgeving. Ver weg van alle stress en zorgen van het dagelijks leven. Als je dan op vakantie gaat, kun je natuurlijk kiezen voor een standaard vakantie ergens in een resort, maar dat verveelt snel waardoor je weer gaat piekeren over de dagelijkse beslommeringen thuis.

Wil je echt ontspannen en hou je een beetje van avontuur, denk dan eens aan backpacken. Dat hoef je echt niet letterlijk te nemen in de zin van met een rugzak op stap gaan. Ook met je familie kan je een geweldige backpackvakantie nieuwe stijl beleven. Vanuit een vast punt rondreizen, af en toe elders overnachten, maar telkens weer terug komen op een vertrouwde plek waar je spullen liggen en waar je geniet van comfort.

Een goede locatie om te backpacken is Colombia, met als startpunt de Villa El Cafetal, gelegen net buiten de metropool Medellin in het noorden van Colombia.

Backpacken: wandelroutes in Medellin
In Colombia backpacken staat garant voor een ervaring die je niet snel vergeet. Er zijn verschillende wandelroutes en allen staan ze garant voor bijzondere ervaringen. Zo is er in Medellin de zogenoemde ‘free walking tour’. Bij deze tour krijg je kennis aangereikt over het verleden van Medellin.

Medellin staat bekend om zijn duistere verleden in de tijd het drugskartel van Pablo Escobar. Voor veel mensen is Pablo Escobar een mythe om meer over te weten. Op dat gebied kom je hier volledig aan je trekken aan de hand van een tour langs verschillende monumenten en interessante gebieden.

Ben je een liefhebber van exotisch fruit en smaakt al dat fruit rondom je vakantiehuis villa el Cafetal naar meer? Dan is er ook de mogelijkheid tot een ‘fruit tour’. Bij deze tour word je meegenomen naar locaties waar zeer bijzonder, typisch Colombiaans fruit is.

Vanaf Medellin kun je natuurlijk ook naar andere steden, zoals Guatapé waar de top van een bijna 200m hoog rotsblok uitkijkt over een bijzonder stuwmeer. Hier kun je vanaf Medellin al binnen twee uur zijn met de bus of een huurauto.

Reisadvies Colombia
Colombia is de laatste jaren een steeds populairder vakantieland, mede door de toegenomen veiligheid. Het is niet onveiliger meer dan andere zuid Amerikaanse landen en omdat het land decennia lang ontoegankelijk was, is er veel te ontdekken.

Backpacken is natuurlijk leuk, maar tijdens het backpacken is het wel belangrijk dat je rekening houdt met een aantal zaken. Dit zal je reis namelijk aanzienlijk vergemakkelijken. Ga je echt klassiek backpacken in Colombia neem dan niet meer dan 15 kilogram bagage mee. Ga je backpacken vanuit een vaste locatie, dan kan wat extra bagage je vakantie een stuk aangenamer maken. Met een paar woorden Spaans kom je aanzienlijk verder, al kan ook Google helpen in de communicatie. Colombianen zijn over het algemeen zeer vriendelijk en behulpzaam. Heb je geen onbeperkte financiële middelen, kijk dan van te voren wat je meeneemt en wat niet. Sommige dingen zijn in Colombia spotgoedkoop, terwijl andere een veelvoud kosten van de prijs in Nederland.

Vakantiehuis huren
Wil je op een comfortabele manier van bezienswaardigheden Colombia genieten, gun jezelf dan enige luxe en huur een goed vakantiehuis op een centrale locatie als uitvalsbasis voor je vakantie. In de omgeving van Medellin zijn daarvoor vele mogelijkheden. Vanuit daar kan je Medellin en de rest van Colombia op je gemak verkennen. Van alle luxe voorzien, inclusief een wijnklimaatkast voor de wijnliefhebbers. In deze Villa el Cafetal op maar 15 minuten rijden van het vliegveld, ligt heel Colombia aan je voeten.

Zeer geschikt voor kinderen
La Casita is  gespecialiseerd in een vakantie Andalusië, en daardoor een vertrouwd adres om te boeken als je vooraf graag alles wilt regelen en zeker als je met de hele familie op vakantie gaat. Ze spreken Nederlands. La Casita richt zich op families met kinderen waardoor ook hun Colombiaanse locaties heel geschikt zijn om met kinderen te verblijven. Ouders kunnen genieten van een luxe villa met zwembad en de kinderen kunnen Brandweerman Sam kijken op de tablet in een rustige Andalusische omgeving.

Redacteur