Misschien is het nog even wachten vooraleer je voor een langere periode op reis kunt. Dat hoeft echter niet te betekenen dat je geen weekend kunt doorbrengen in een van onze prachtige Europese steden. Geen inspiratie? Hier volgen de vijf leukste steden van Europa voor een weekendje weg.

1. Rome, Italië

Een van de klassiekers onder de Europese stedentrips. De Italiaanse hoofdstad is een vaak bezochte reisbestemming en je hoeft al niet ver te zoeken naar de reden. Rome is als het ware een openluchtmuseum waarbij je wordt ondergedompeld in de Romeinse tijd. Met wereldwonderen als het Colosseum en het Forum Romanum krijg je enkele van de mooiste Romeinse bouwwerken te zien. Uiteraard mag het Vaticaan niet ontbreken tijdens je stedentrip in Rome. Genoeg bezichtigd? Dan is het tijd voor een heerlijke pizza of gelato.

2. Barcelona, Spanje

Of het nu winter of zomer is, Barcelona is altijd een goede keuze om enkele dagen in door te brengen. De stad heeft namelijk voor ieder wat wils. De architecturale bouwwerken van Gaudi die een lust zijn voor het oog of de prachtige stranden die menig zonneklopper aantrekken. Barcelona is een stad met een relaxte sfeer, waar er iedere dag zon is en heerlijk eten.

3. Parijs

De meningen zijn soms verdeeld of aan de – erg hoge – verwachtingen wordt voldaan, maar één iets staat vast. Iedereen moet minstens een keer in de Franse hoofdstad hebben vertoefd. In de lichtstad is het de Eiffeltoren die de skyline domineert maar het is verre van de enige bezienswaardigheid in de stad. Maak een riviercruise op de Seine of spendeer een namiddag in het Louvre. De echte romantische, Parijse sfeer ervaar je pas echt in Montmartre.

4. Londen

De Engelse hoofdstad is er eentje waar iedere reiziger het mogelijke regenweer met plezier bijneemt. Met behulp van de tube verplaats je je makkelijk over de hele stad waardoor sightseeing wel erg makkelijk wordt. Met bezienswaardigheden als de Big Ben, Tower Bridge, Buckingham Palace ben je wel even zoet. Londen is niet alleen een erg populaire shoppingstad maar is ook erg aantrekkelijk voor wie houdt van musea. Bij de meeste musea hoef je immers geen entreegeld te betalen waardoor je stedentrip meteen budgetvriendelijk is.

5. Berlijn

Geen stad die zo’n rijk verleden heeft als Berlijn. De Duitse hoofdstad kent twee gezichten. Enerzijds staat het bekend als een moderne metropool met een bruisend uitgaansleven, anderzijds zie je nog talloze sporen van het verleden in het straatbeeld. Van de Berlijnse muur tot de Brandenburg Tor. Berlijn wordt het best verkend met de fiets. Niet alleen is het een van de makkelijkste manieren om je te verplaatsen maar via een fietsroute kun je de stad helemaal ervaren.

Stedentrips voelen niet altijd aan als een vakantie omdat ze zo dichtbij en kort zijn. Hierdoor vergeten heel wat mensen een reisverzekering te nemen. Nochtans is een goede reisverzekering afsluiten voor een stedentrip even belangrijk.

Redacteur