Amsterdam
In de hoofdstad van Nederland is er áltijd wat te beleven. De grachten, de indrukwekkende geschiedenis die zijn sporen heeft achtergelaten, de vele beroemde musea als het Anne Frankhuis en de Karakteristieke cafés maken Amsterdam tot Amsterdam. Hier vindt u leuke Amsterdamse uitjes. Voor een onvergetelijk dagje uit of weekendje weg in Amsterdam.

Alkmaar
Alkmaar, een kloppend hart in Noord Holland. Alkmaar heeft u meer te bieden dan dan alleen de kaasmarkt. Ontdek de prachtige monumenten die u vindt langs singels en grachten met karakteristieke ophaalbruggen. Bezoek de musea, cafe’s en restaurants of ontdek het heerlijke winkelen. Verkoeling en ontspanning vindt u aan het nabij gelegen strand. Kijk hier voor de leukste uitjes in Alkmaar!

Egmond (aan Zee)
Egmond bestaat uit drie kernen met ieder een eigen uniek karakter. Egmond aan Zee met haar prachtige brede strand paviljoens zeil- en surfmogelijkheden, het gezellige centrum met toeristische winkeltjes, terrassen, restaurants en een subtropisch zwemparadijs, maar ook een adembenemend mooi duinreservaat. Daarnaast is er Egmond Binnen met haar kleurrijke bloemen op de bollenvelden en een klooster dat nog steeds in functie is. Tenslotte vindt u er Egmond aan de Hoef dat u kennis laat maken met het roerige verleden bij de ruïnes van kasteel van Lamoraal van Egmond. Lees hier meer over Egmond aan Zee of  kijk hier voor leuke uitwaai arrangementen in Egmond aan Zee!

Haarlem
Haarlem, de hoofdstad van Noord-Holland, de stad van het winkelen en de bezienswaardigheden. Haarlem heeft een indrukwekkende historische binnenstad waar u prachtige hofjes, monumenten, musea, theaters, podia, bioscopen, restaurants, markten en evenementen kunt bezoeken. Ook kunt u in Haarlem heerlijk winkelen. De stad mag zich ieder jaar weer rekenen tot de beste winkelsteden van Nederland. Vanuit Haarlem is ook het strand snel te bereiken. Recreatiegebieden in de omgeving geven de stad een extra uniek karakter en maken Haarlem de perfecte uitvalsbasis voor een heerlijk weekend weg of een dagje leuke dingen doen. Kijk hier voor de leukste Haarlemse uitjes!

Huizen
Huizen is een veelzijdige gemeente in Het Gooi. Huizen ligt omgeven door bos, hei en water, absoluut uniek in het centrum van Nederland. Watersporters genieten er aan het strand, in de oude haven of een van de moderne jachthavens. Natuurliefhebbers zoeken de bossen en de hei op en cultuurliefhebbers halen hun hart op in een van de musea. Ontdek de gezellige stad Huizen hier door een van de leuke arrangementen!

Texel
Texel, genieten op de wadden. U vindt op Texel een prachtige natuur. Tijdens uw vaart naar het eiland toe kunt u daar al van genieten. Als u geluk heeft ziet u zeehonden liggen op de zandplaten die een afwisselend landschap in zee vormen. Texel is een eiland om te genieten van een wandeltocht of fietstocht. Texel heeft het breedste strand van Europa. U kunt er eindeloos ronddwalen zonder iemand tegen te komen maar ook de gezelligheid aan de rand van het strand opzoeken. Activiteiten als wadlopen, paardrijden, zeilen, kanovaren, roeien en surfen maken dit eiland tot een ideale plaats voor een heerlijk weekend weg. Kijk hier voor de leukste uitjes op Texel of kijk voor leuke overnachtingen op het prachtige Texel!

Zandvoort
Zandvoort is een van de bekendste en populairste kustplaatsen van Nederland en dat is niet zonder reden. U vindt er een breed en uitgestrekt zandstrand van ruim negen kilometer lang. Alle ruimte dus om te recreëren. En dat kan altijd op uw manier. Of u nu houdt van ontspannen in een beautycenter of de actie opzoeken met bijvoorbeeld zeilen of surfen, in Zandvoort kan het. Ook het centrum van Zandvoort is de moeite waard. U kunt er heerlijk winkelen en uitgaan in bijvoorbeeld een van de vele restaurants. Hoewel een zonsondergang vanuit een van de strandpaviljoens langs de kust is ook zeer de moeite waard is natuurlijk. Lees hier meer over Zandvoort of kijk hier voor de leukste uitjes in Zandvoort!

Volendam
Volendam is wereldberoemd en wordt dan ook overspoelt door toeristen. Dit oude vissersdorp aan het IJsselmeer is gebouwd langs de dijk en heeft een haventje waar u nog steeds allerlei soorten vis kunt kopen. Een van de belangrijkste tradities is de klederdracht. Als u het leuk vindt kun u zich hierin laten fotograferen. Verder is Volendam een dorp met smalle oude straatjes, houten huisjes en leuke kleine grachten, waar u lekker door heen kunt wandelen. Kijk hier voor tips voor uw dagje uit of langer verblijf in Volendam!

Edam
Wie kent ze niet, de Edammer kazen? De ronde kazen met een laagje rode was eromheen. Deze worden over de hele wereld verkocht. In de zomermaanden kunt u zelf aanschouwen hoe deze worden verhandeld op de kaasmarkt. In het stadje zijn verschillende historische gebouwen te vinden, zoals de bond beschilderde Waag en de Grote Kerk met gebrandschilderde ramen. Verder is het Edams museum zeker ook een bezoekje waard.

Purmerend
Purmerend ligt centraal in een prachtige omgeving. Oostelijk vindt u de bijzondere natuur van Waterland en het Markermeer met haar watersport mogelijkheden, in westelijke richting het strand. Wanneer u naar het zuiden gaat beland u in Amsterdam en in het Noorden ligt het prachtige West Friesland met haar bollenvelden en pittoreske dorpen. Maar Purmerend zelf biedt u ook een gezellig historisch centrum, een prachtige golfbaan en een spetterend zwembad. Genoeg te beleven dus. Kijk hier wat er te beleven is in Purmerend!

Enkhuizen
Enkhuizen is een prachtig historisch vissersstadje aan het IJsselmeer. Nog steeds is het een belangrijke havenstad. Enkhuizen heeft twee prachtige kerken, de Wester- en de Zuiderkerk, een uniek Flessenscheepjes museum, in het zeventiende eeuwse spuihuisje en in de zomer geniet u van een boottocht naar Stavoren, Medemblik of Urk. De grootste en bekendste is het Zuiderzeemuseum, waar Nederlandse kunst, mode, design en erfgoed op de grens van land en water worden gepresenteerd. Kijk hier voor de leukste uitjes in Enkhuizen!

Redacteur