Rondreizen  met gelijkgestemden zonder zelf iets te regelen, is hét recept voor een groepsreis. Rondreis.nl tipt vijf ideale locaties!

Een georganiseerde groepsreis biedt naast gemak en gezelligheid ook genoeg individuele vrijheid om een vakantieoord te ontdekken. Klinkt dit je als muziek in de oren? Dan zijn volgens Rondreis.nl de volgende vijf plekken de perfecte spots op aarde voor jouw groepsrondreis:

1. Zuid-Afrika
Of je nou voor een groepsreis van twee weken of een maand gaat, de big five zien staat natúúrlijk centraal tijdens een rondreis door Zuid-Afrika. Van Johannesburg naar Kaapstad ligt een mooie route waarbij de overnachtingen in Swaziland én Lesotho hoog gewaardeerd worden. Een bezoek aan het Kruger Park en Stellenbosch zijn eveneens fantastisch. En Kaapstad vormt met zijn bekende Tafelberg, Kaap de Goede Hoop en Robbeneiland de kers op de taart.

2. Indonesië
Indonesië is immens door zijn duizendtal eilanden. Verken bijvoorbeeld het boeddhistisch heiligdom Borobudur op Java, spot orang-oetans op Sumatra, snuif de bijzondere cultuur op van Sulawesi en chill languit op de tropische stranden van Bali. Ga je voor een reis van gemiddeld achttien dagen? Dan is een combinatie van Java, Bali en Lombok een gouden recept voor een geslaagde vakantie. Wil je langer op pad? Dan plak je er eenvoudig een bezoek aan Sumatra aan vast óf je besluit op expeditie te gaan naar de kleine Sunda eilanden.

3. De Verenigde Staten
De groteske VS is een ‘American dream’ voor groepsreizen. Maak een muziekreis, een natuurreis, hop van Oost- naar West-Amerika via de alom bekende Route 66 of ga into the wild in Alaska. Om maar slechts een paar voorbeelden te noemen, want werkelijk, geen brug is hier te ver en geen natuurpark te overweldigend: allerlei soorten en maten groepsreizen zijn te boeken!

4. IJsland
In IJsland ga je ultieme rust en ruimte tegemoet. Oók wanneer je met een gezelschap eropuit trekt. Er is al een groepreis mogelijk vanaf vijf dagen. Maar het is natuurlijk leuker om meer tijd te nemen voor hotspots als Reykjavik, de Blue Lagoon, de Geysir en Snaefellsnes National Park. Viertien dagen is perfect. Waarbij het natuurlijk helemáál bijzonder is als je ook nog het indrukwekkende Noorderlicht ziet.

5. Argentinië
Tango’s en verrukkelijke biefstukken, gecombineerd met bizarre natuurverschijnselen en een warmhartige bevolking, zijn de basisingrediënten van een rondreis door Argentinië. Ga vanuit Buenos Aires via de watervallen van Iguaçu naar het magisch mooie landschap van Patagonië in vijftien tot zesentwintig dagen. Verbluffend mooi is hierbij een understatement!

Redacteur