Iedereen kent Breda als de gezellige stad waar altijd wat te doen is. Dat blijkt ook wanneer u kijkt naar de evenementen die hier georganiseerd worden.

Smaakvol Breda
Proef met aandacht het heerlijke eten, de mooie wijnen en de ontspannen sfeer. Op Smaakvol Breda heb je weer tijd voor elkaar. U kunt hier drie dagen lang genieten van culinaire gerechten. Het festival vindt plaats in het prachtige ChasséPark aan de rand van de Bredase binnenstad. Elk jaar wordt begin juni het park wederom omgetoverd tot het jaarlijkse culinaire festival. Dan biedt Smaakvol Breda iedereen die van lekker eten houdt weer de gelegenheid om kennis te maken met een keur aan culinaire prestaties uit Breda en omgeving.

Breda Jazz Festival
Het Breda Jazz Festival is sinds 1971 een jaarlijks vier dagen durend terugkerend jazzevenement en evenement in Breda gehouden in de binnenstad van het stadscentrum. Het is een van de oudste en bekendste jazzfestivals van Nederland. Het wordt gehouden op Hemelvaartsdag, de vrijdag en het weekend daarna en is gratis toegankelijk.  Breda verandert dan  in één groot Jazzpodium dat in het teken staat van de jazz en allerlei aanverwante stijlen.  Er komen jaarlijks circa 250.000 bezoekers.

 Breda barst
Elk jaar, in het derde weekeinde van september, vindt Breda Barst plaats. Dit is een vrij toegankelijk festival voor al iedereen op de meest sfeervolle locatie van Breda: het stadspark Valkenberg. Met een kwalitatieve, veelzijdige en eigenzinnige programmering. Veel muziek en andere dingen die we leuk vinden, zoals theater en kunst. We laten onszelf en onze 35.000 bezoekers elk jaar weer graag verassen.

Outdoor Brabant
In de afgelopen jaren is Outdoor Brabant (voorheen Brabant Hippique) uitgegroeid tot een regionaal platform waar sport, onderwijs, bedrijven, toerisme & recreatie, wellness, gemeente en provincie met elkaar verbonden zijn. Met de nieuwe naam draagt de internationale ambities van het hippische topsportevenement  beter uit.  Met vier hippische disciplines waarvan vierspannen en eventing op internationaal niveau is Outdoor Brabant één van de belangrijkste  hippische outdoor evenementen.

Brakkenfestival
Tijdens dit grootschalige evenement voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar willen ze hen een vrijetijdsbesteding aan bieden waarbij sociaal, educatief, cultureel en motorisch vlak gestimuleerd word. De kinderen gaan, onder leiding van deskundige vrijwilligers een week lang, op verantwoorde manier plezier maken. Inmiddels is het evenement uitgegroeid tot het grootste kinderevenement van Brabant, uniek in haar soort. Een evenement waar de stad Breda trots op kan zijn!

Breda Ballon Fiësta
Breda Ballon Fiësta is een spectaculair en sfeervol evenement met ‘gewone’ luchtballonnen, bijzondere ‘special shape’ luchtballonnen en een zeer gevarieerd programma voor jong en oud. Elke editie van het Breda Ballon Fiësta is natuurlijk extra feestelijk! Bovendien is de Bredase binnenstad de “Beste Binnenstad van Nederland”. Dus wat is er dan mooier om de luchtballonnen op te laten stijgen vanaf de nieuwe locatie de Trip van Zoudtlandtkazerne middenin Breda!

Dit en nog veel meer is er te doen in Breda. Voor de leukste uitjes in Breda met het gezin of met vrienden! Hier vindt u de beste uitjes in Breda.

 

 

Redacteur

Hallo ik ben Christel, redacteur van Recreatief.nl en al ruim 21 jaar eigenaar van deze site. Ik ben gek op reizen en heb al veel van de wereld gezien maar Nederland heeft toch wel echt mijn hart veroverd. We hebben in ons kleine land zoveel groots dat ik er dagelijks over kan vertellen en dat doe ik dan ook graag in mijn blogs over al het leuks wat er in Nederland te doen is en al het moois wat je kunt verkennen en ontdekken. De diversiteit van Nederland is ongekend en blijft mij, zelfs na 21 jaar schrijven, nog vaak verrassen.