In Nederland is er genoeg te doen. Voor een weekendje weg kun je dus prima in eigen land blijven. Als je een reisverzekering hebt, dan ben je ook in Nederland verzekerd wanneer je in een hotel of een bed & breakfast overnacht. Er zijn zelfs verzekeraars die een reisverzekering aanbieden die alleen in Nederland geldig is. Een dergelijke reisverzekering is goedkoper dan een reisverzekering met Europa- of Werelddekking. De leukste weekendjes weg in het eigen land hebben we voor je op een rijtje gezet.

1. De Veluwe
De Veluwe ligt in Gelderland en is een natuurgebied van bijna 1000 vierkante kilometer. In het bosgebied kan je heerlijk wandelen en/of fietsen. Ook kan je er wilde dieren spotten, zoals wilde zwijnen en damherten.

2. Zeeland
Zeker als je zelf uit een grote stad komt en chaos gewend bent, zijn de dorpjes in Zeeland erg verfrissend, rustig en romantisch. Zeeland heeft een rijke geschiedenis en er zijn veel musea te vinden die hier aandacht aan besteden.

3. Texel
Je bereikt Texel met een pontje. Eenmaal op Texel kan je van alles doen. Je kunt er heerlijk paardrijden, wandelen en fietsen. Ook kan je de Vuurtoren Eierland bezoeken en zijn er diverse musea. Texel voelt eigenlijk niet aan als Nederland en daarom heb je een echt vakantiegevoel als je er bent.

4. Bloemendaal
Met mooi weer is er niets fijner dan een weekendje aan het strand van Bloemendaal vertoeven. Er zijn veel strandtenten waar je terecht kunt voor een kopje koffie, of juist voor een bruisend feestje.

5. Amsterdam
Een bezoek aan de hoofdstad is altijd genieten. Amsterdam heeft namelijk voor ieders wil wat. Je kan er een hele dag winkelen in alle leuke boetiekjes, er zijn vele sfeervolle restaurants en cafés, je kan over de grachten varen of de bloemenmarkt bezoeken. Ook heeft Amsterdam een tal van beroemde musea, zoals het Rijksmuseum.

6. Volendam
In Volendam kan je onder andere op de foto in Volendamse klederdracht en kan je vissersbootjes bekijken. Wie weet loop je ook wel één van de BN-ers die Volendam rijk is tegen het lijf!

Redacteur

Hallo ik ben Christel, redacteur van Recreatief.nl en al ruim 21 jaar eigenaar van deze site. Ik ben gek op reizen en heb al veel van de wereld gezien maar Nederland heeft toch wel echt mijn hart veroverd. We hebben in ons kleine land zoveel groots dat ik er dagelijks over kan vertellen en dat doe ik dan ook graag in mijn blogs over al het leuks wat er in Nederland te doen is en al het moois wat je kunt verkennen en ontdekken. De diversiteit van Nederland is ongekend en blijft mij, zelfs na 21 jaar schrijven, nog vaak verrassen.