Zeeland, een land van overkant en van Luctor et Emergo. Proef het rijke Zeeland leven, de schilderachtige geschiedenis, de rust en de ruimte en altijd de zilte geur van de zee. De Zeeuwen heten u van harte welkom in hun groen blauwe oase!

Fietsen en wandelen
De omgeving in Zeeland is een waar paradijs voor zowel de wandelaars als de fietsers. Er zijn de afgelopen jaren veel fietspaden verbeterd of nieuw aangelegd. Het Zeeuwse fietsroutenetwerk kent een grote diversiteit aan bewegwijzerde fietsroutes en sinds 2006 is daar het fietsknooppuntennetwerk bijgekomen. Hiermee kan de fietser zelf zijn route bepalen van knooppunt naar knooppunt.

Zeeland heeft ook een eigen streekpad: het Oosterscheldepad. Deze 200 kilometer lange wandeling is verdeelt in 36 etappes en loopt rond het Nationaalpark Oosterschelde. De route voert langs oude stadjes en dorpen, door polders, over dijken en langs havens. De strijd tegen het water is tijdens deze tocht nog goed merkbaar.

Stranden
Met zo’n 650 kilometer aan kust heeft Zeeland heel wat te bieden aan strandliefhebbers. Vertoeven op de Zeeuwse stranden is genieten op de schoonste stranden van Nederland, met de meeste zonuren van het land en een reeks aan faciliteiten op en rondom het strand.

Natuur
Ook de natuur in Zeeland is gebaat bij een schoon milieu. De laatste jaren zijn belangrijke successen geboekt bij het bestrijden van verdroging en verontreiniging van natuurgebieden. Ook is de oppervlakte natuurgebied voor het eerst sinds decennia weer toegenomen. Dat is dus goed nieuws voor de natuur en voor de bezoeker die van de natuurgebieden wil genieten.

Zeeland bevat alle ingredi├źnten voor een aangenaam vakantieverblijf. Zon, zee, strand, een boeiende historie en cultuur. In monumentale stadjes, pittoreske dorpjes, verrassende musea, leuke attracties, evenementen en … een uitstekende plaats voor watersporters.

Heerlijk uitwaaien aan de Zeeuwse Kust is dat iets voor u ?

Redacteur