Vanaf het voorjaar van 2015 toont Paleis Het Loo het ware levensverhaal van keizerin Elisabeth van Oostenrijk in de tentoonstelling Sisi, sprookje & werkelijkheid.

De expositie Sisi, sprookje & werkelijkheid laat de confrontatie zien tussen het sprookjesachtige beeld, gecreëerd door de beroemde films, en de realiteit met depressies, intriges, obsessies en dood. Aan de hand van filmfragmenten, foto’s, schilderijen en persoonlijke bezittingen wordt Sisi’s jeugd, haar leven als keizerin aan het Weense hof, haar kroning tot koningin van Hongarije, de obsessie voor haar uiterlijk en de mythevorming rond haar persoon geïllustreerd. Bijzondere aandacht zal worden besteed aan Sisi’s bezoeken aan Nederland.

Programma van de film 'Sissi, die junge Kaiserin', met Romy Schneider © Michael Wohlfahrt, foto A. Eugen Koller
Programma van de film ‘Sissi, die junge Kaiserin’, met Romy Schneider © Michael Wohlfahrt, foto A. Eugen Koller

Keizerin Elisabeth
Iedereen kent Sisi, keizerin Elisabeth van Oostenrijk (1837-1898), de beeldschone vrouw van keizer Franz Joseph. De romantische films uit 1957-1959, met Romy Schneider en Karlheinz Böhm in de hoofdrol, maakten haar met de koosnaam ‘Sisi’ onsterfelijk. Legendarisch is haar knielange kastanjebruine haar, dat zij droeg in een ingewikkeld vlechtwerk, en haar extreem slanke taille die zij graag toonde in haar prachtige galajurken. Obsessieve aandacht voor haar schoonheid en gezondheid waren leidend in haar leven. De dramatische zelfmoord van haar enige zoon Rudolf en het feit dat zij zelf om het leven werd gebracht hebben de mythe versterkt.

Voor de tentoonstelling geldt een toeslag van €3,00 per persoon. Een ticket voor volwassenen kost aan de kassa €17,50, maar koopt u uw ticket online dan betaalt u slechts € 16,-! Kinderen tot en met 3 jaar zijn gratis. Wilt u meer informatie of online uw ticket kopen? Klik dan hier voor we website!

Met recreatieve groet,

Malou
Recreatief.nl

Foto: Elisabeth in galajurk, 1865, Franz Xaver Winterhalter © Bundesmobilienverwaltung, Hofburg Wenen, Sisi-museum. Foto Gerald Schedy

Redacteur

Hallo ik ben Christel, redacteur van Recreatief.nl en al ruim 25 jaar eigenaar van deze site. Ik ben gek op reizen en heb al veel van de wereld gezien maar Nederland heeft toch wel echt mijn hart veroverd. We hebben in ons kleine land zoveel groots dat ik er dagelijks over kan vertellen en dat doe ik dan ook graag in mijn blogs over al het leuks wat er in Nederland te doen is en al het moois wat je kunt verkennen en ontdekken. De diversiteit van Nederland is ongekend en blijft mij, zelfs na 25 jaar schrijven, nog vaak verrassen.