In de winterperiode strijken er weer verschillende circussen neer in het land. Rond vliegende acrobaten, grappige clowns en een leuke circusdirecteur. Het is een groot spektakel! Een perfect uitje voor de hele familie. Kinderen, kleinkinderen, ouders en natuurlijk opa en oma. Iedereen is welkom. Omdat de keuze de laatste jaren alleen maar groter wordt, hebben we hieronder een top 3 samengesteld. Zo wordt de keuze voor jou makkelijker en heb je in een overzicht alle mogelijkheden.

  1. Wereldkerstcircus, Carré

Dit jaar viert het Wereldkerstcircus op spectaculaire wijze zijn 35-jarige jubileum. Internationale sterren vanuit de hele wereld zijn opgetrommeld om in Carré te komen schitteren. Het hooggeëerde publiek mag rekenen op bekroonde acts van hoge klasse. Er doen artiesten mee uit China, Rusland, Oezbekistan, Spanje, Mexico, Argentinië, Italië, Duitsland en Amerika. Dit jaar is er een speciale act uit Moskou te bewonderen, The Royal Circus Gia Eradze. Het stuk is eerder dit jaar in Monte Carlo bekroond met de Gouden Clown. The Royal Circus is de Russische variant van Cirque du Soleil. Het is een kleurrijk pallet van weergaloze acts, schitterende kostuums en bovenmenselijke prestaties.

Ook Sky Angles, de Gouden Clown winnaars van 2017 zijn aanwezig. Het is zonder twijfel een show waar je veel van wilt vastleggen. Het is aan te raden dat jij en gezelschap goede hoesjes voor jullie smartphones aanschaffen. Je gaat versteld staan van wat je ziet, dus je kan zomaar uit schrik je smartphone laten vallen. Na een show van ongeveer 2,5 uur lopen jullie perplex naar buiten. Het Wereldkerstcircus is te zien van donderdag 19 december t/m 5 januari. Kaartjes voor de show variëren voor kinderen tussen €15,50 en €67,50. Voor volwassenen variëren de prijzen tussen €20,50 en de €72,50.

  • Kerstcircus Ahoy

Het Kerstcircus in Ahoy is een klassiek circus voor jong en oud. Het is dan ook het oudste en grootste circus van Nederland. De circusdirecteur heeft het hele jaar de wereld over gereisd op zoek naar de beste circusartiesten. Het is een dolle boel geworden vol met behendige acrobaten, dierenacts, de meest hilarische clowns en een fantastisch live orkest. Iedereen kijkt zijn ogen uit en geniet van de betoverende optredens. Er is zelfs een act die nog nooit in Nederland vertoond is, de Dubbele Wheel Of Death! Bij deze act pak je ongetwijfeld je telefoon erbij om het spektakel vast te leggen. Zorg wel voor een stevig Huawei Mate 30 Lite hoesje. Je kunt van bewonderen zo je telefoon uit je handen laten glippen. Je zit ongeveer 2,5 uur vol spanning te kijken, met een kleine pauze van ongeveer 20 tot 30 minuten. De piste is gevuld van 21 december t/m 30 december. De prijs van de kaartjes varieert van €29,50 tot €75,00. Kinderen t/m 2 jaar zijn gratis, mist ze op schoot zitten.

  • Cirque du Soleil

Dit is misschien wel het bekendste circus van de wereld. Het is ontstaan in Canada en opgericht door twee straatartiesten, Guy Laliberté en Daniel Gauthier. De artiesten komen vanuit de hele wereld en zijn stuk voor stuk de beste in hun vakgebied. In Cirque du Soleil wordt bewust niet met dieren gewerkt en de belangrijkste disciplines zijn jongleren, trapeze, acrobatiek en clownerie. In 1995 werd Amsterdam zelfs het nieuwe Europese hoofdkwartier van Cirque du Soleil. Dit jaar strijkt het circus neer op het Malieveld in Den Haag. Het is makkelijk te vinden met de auto, maar mocht het toch niet lukken kun je natuurlijk altijd gebruik maken van je navigatie. Maak dan wel gebruik van een telefoonhouder voor in de auto. Dan weet je zeker dat je veilig aankomt. De show die dit jaar wordt opgevoerd heet Totem. Het is een betoverende reis door de evolutie van de mens. De meest creatieve kostuums en decors komen voorbij. Het is een mooie en ontroerende ervaring vol momenten van verbazing. De show duurt ongeveer 2 uur en 10 minuten met een pauze van 25 minuten. Cirque du Soleil speelt van 11 oktober t/m 8 december. De prijzen variëren van €49,00 en €160,00. Er zijn ook nog speciale VIP kaarten beschikbaar. Hiervoor moet je wel wat dieper in de buidel tasten. Deze kaarten kosten namelijk €229,00.

Redacteur