De koude December maand is alweer gearriveerd. De winkelstraten zijn weer prachtig versierd met de mooiste kerstverlichting en iedereen is weer druk bezig met de voorbereidingen voor de feestdagen. Het is een tijd van gezelligheid, waar familie en vrienden samen genieten van maaltijden en mooie gesprekken. In deze tijd worden ook veel activiteiten georganiseerd, waarvan veel activiteiten ook speciaal geschikt zijn voor vijftigplussers. Misschien bent u van plan om in December een gezellig dagje weg te gaan met een vriend of vriendin en bent u nu op zoek naar een leuke activiteit?

Wij hebben speciaal voor senioren en vijftigplussers een lijst opgesteld met de leukste winter-activiteiten in December en Januari. Hierbij hebben wij speciaal rekening gehouden met activiteiten die ook toegankelijk zijn voor de mensen die slecht ter been zijn, en dus met een rollator lopen of in een rolstoel zitten.

1. Kerstmarkt

Warme gluhwein, smeuïge oliebollen, bij de vele, kleurige kraampjes rondkijken. Eén van de plekken waar de gezellige kerstsfeer volop aanwezig is, zijn de vele kerstmarkten die in Nederland gehouden worden. Hier kunt u alvast de eerste kerst-inkopen doen, en misschien nog wat extra kerstballen vinden die de kerstboom thuis nog mooier maakt! Er zijn vele soorten kerstmarkten: van grote tot iets kleinere, en zelfs kerstmarkten met een specifiek thema zoals het Dickensfestijn in Deventer, dat helemaal is versierd in de stijl van Charles Dickens..

Voor een compleet overzicht van alle kerstmarkten bij u in de buurt kunt u kijken op deze website: Kerstmarkten Nederland 2016

dickens

2. Nederlands Openlucht Museum

Het Nederlands Openlucht Museum in Arnhem heeft ook in de wintermaanden haar deuren geopend voor bezoekers. Nu denkt u misschien: een Openlucht museum in de winter is toch veel te koud? Toch hoeft u tijdens uw bezoek geen kou te lijden, want in de vele authentieke Hollandse gebouwen die het Openlucht museum rijk is staat het vuur in de open haard behaaglijk te branden. Daar kunt u uw handen warmen aan het vuur, terwijl een verhalenverteller u meeneemt naar vroegere tijden bij het vertellen van de mooiste streekverhalen. Daarnaast zijn er vele winterse kraampjes en andere sfeervolle activiteiten die u weer even mee terug nemen naar een echte oer-Hollandse winter. Al de activiteiten in het Nederlands Openlucht Museum zijn toegankelijk met de rollator of rolstoel, dus als u slecht ter been bent kunt u alles bezichtigen.

Het Winter-programma in het Nederlands Openlucht Museum duurt van 3 december tot 3 december 2016 tot 15 januari 2017. Meer informatie vindt u op deze website: Winter in het Openluchtmuseum Arnhem

openluchtmuseum
3. Kerstconcerten

Bent u ook een liefhebber van die prachtige kerstliederen die elk jaar weer gezongen worden tijdens de wintermaanden? De typische Christmas Carol of het wonderschone Messiah van Händel? Tijdens de kerstperiode worden er veel concerten georganiseerd waar die prachtige kerstliederen ten gehore worden gebracht. Eén van de meest bekende en mooiste concerten is de uitvoering van de Messiah van Händel o.l.v Pieter Jan Leusink in het Concertgebouw in Amsterdam op 26 of 28 December.
Bent u toch meer een groot liefhebber van de Christmas Carols? Dan kunt u bijvoorbeeld genieten van Engelse en Franse kerstliederen die worden gezongen in het Orgelpark in Amsterdam tijdens het concert ‘A Ceremony of Carols’.

Alle kerst-concerten in 2016 kunt u vinden op de website Kerst concerten.nl

kerstconcert

4. Wereldkerstcircus

Een van de grote evenementen die tijdens de Kerstdagen plaatsvindt is het Wereldkerstcircus in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Het evenement is een samenwerking met het Groot Staatscircus van Peking, en belooft een waar spektakel te worden. Acts zoals de prijswinnende paardencarrousel act met 28 paarden worden afgewisseld met de spectaculaire kunsten van de Chinese acrobaten. Het Wereldkerstcircus zal van 22 december tot 8 januari vertoond worden, en is dus werkelijk een mooie afsluiting van de December maand.

kerstcircus

Wat doet u als u thuis niet meer boven kunt komen?
Wellicht merkt u dat lopen voor u moeizamer gaat en dat met name traplopen een probleem wordt. Maakt u zich geen zorgen, bovenstaande activiteiten zijn hierop voorbereid en zullen voor u dan ook geen probleem vormen.
Heeft u hier thuis ook al maatregelen voor genomen? Misschien vind u het lastig om elke keer weer de trap op te lopen. Voor dit soort situaties kan een traplift echt een uitkomst wezen. Het bedrijf Smienk Trapliften biedt betaalbare, kwalitatieve trapliften aan. De gebruikte trapliften van Smienk Trapliften zijn vaak 50% goedkoper dan nieuwe trapliften en voldoen aan alle veiligheids-eisen. Wilt u hier meer over lezen? Vraag dan een gratis brochure aan op onze website www.smienktrapliften.nl.

Redacteur