Heb je zin in een actieve, avontuurlijke vakantie? Dan ben je niet de enige! De luxe zon, zee en strand vakantie is namelijk voor velen allang verleden tijd; het avontuur wordt steeds aantrekkelijker. Wandelen, fietsen, surfen, skiën en nieuwe locaties ontdekken; het kan veel leuker zijn dan relaxen op het strand. Maar welke landen kun je nu het beste bezoeken? Ga je voor een safari Namibië, of liever skiën in de Alpen? We hebben een aantal toffe avontuurlijke vakanties voor je op een rijtje gezet.

1. Canada

Canada is zo’n ontzettend groot land dat het voor iedere avonturier wel wat te bieden heeft. In het midden van het land vind je het landklimaat, in de Rockies weer een bergklimaat, en het noorden een poolklimaat in aan de oost- en westkust weer een zeeklimaat. Een flinke verscheidenheid, en dus voor ieder wat wils! Kies voor een vakantie Canada, en je hoeft alleen nog maar te kijken waar je deze vakantie zin in hebt.

2. Peru

Een echte trektocht door Peru is voor velen een droom die uitkomt. Ontdek de mythen en legendes van de Inca’s, en geniet van alle natuur en cultuur om je heen. Bezoek bijvoorbeeld het Titicacameer of de adembenemende Machu Picchu; de verloren stad van de Inca’s en natuurlijk die prachtige Zonnetempel. Natuur, cultuur en archeologische ontdekkingen genoeg!

3. Kroatië

Net als Canada is ook Kroatië een land waar je allerlei klimaten en soorten natuur terug kunt vinden; en vooral wanneer het om de zee gaat. Ga heerlijk kajakken in de zee van Dubrovnik, of geniet van de vele meren en rivieren in afgelegen dorpjes. Of wat dacht je van afgelegen baaien, grotten stranden of geweldige duiken? Maak het extra avontuurlijk door met de kajak of kano op pad te gaan en allerlei ongestoorde plaatsen te ontdekken die je anders nooit had kunnen bereiken!

4. Ierland

De wilde, veelal ongerepte natuur in Ierland spreekt veel mensen aan. Je kunt er dan ook geweldige wandeltochten maken, kliffen beklimmen en heerlijk verdwalen in met mos begroeide bossen. En al dit avontuur kan natuurlijk perfect gecombineerd worden met een duik in de Atlantische Oceaan of Ierse zee, en een heerlijk drankje in een van de lokale Ierse pubs. Natuur, cultuur en avontuur; genieten maar!

5. Tirol

Ben je helemaal wild van klimmen? Dan bezoek je het hoge touwenparcours in het Ötztal in Tirol natuurlijk; avontuur op zijn top. Geweldig klimmen in de bossen terwijl je geniet van de zuivere berglucht. Bewandel de vijftig meter lange hangbrug over de rivier de Ache, beklim de rotsen of ga gewoon lekker skiën; voor ieder wat wils!

Redacteur