De kosten voor het vervangen van een autoruit is altijd afhankelijk van meerdere factoren. Kiest u bijvoorbeeld voor een originele of een after market autoruit? Bovendien moet er ook stil worden gestaan bij het soort autoglas. Er bestaat immers een structureel prijsverschil tussen het kopen van een nieuwe voorruit en een zij- of achterruit. Wilt u graag een glashelder antwoord op de vraag: “Wat kost een autoruit vervangen”? Wij geven u hier graag een antwoord op en stellen de interessantste optie aan u voor op het vlak van prijs-kwaliteit!

Wat maakt een after market autoruit zo interessant?

Wanneer u bijvoorbeeld de prijs van een nieuwe voorruit wilt drukken is het belangrijk om te kiezen voor een after market autoruit. Aan deze autoruiten zijn sowieso heel wat interessante voordelen verbonden. Wij hebben de belangrijkste voor u op een rijtje gezet.

  • Er is geen kwaliteitsverschil tussen een after market autoruit en een originele autoruit. Ze worden immers beiden in dezelfde fabriek gemaakt en maken tevens onderdeel uit van dezelfde productielijn.
  • Nieuwe after market autoruiten zijn een uitstekend alternatief voor tweedehandse autoruiten. Deze laatste zijn immers vaak duurder en kunnen (kleine) vormen van schade vertonen.
  • After market autoruiten zijn door het ontbreken van het merklogo sowieso financieel veel interessanter vergeleken met originele autoruiten.

Wanneer is een kapotte autoruit vervangen belangrijk?

Veel mensen die geconfronteerd worden met een beschadigde autoruit stellen zich de vraag wanneer het nu interessant is om deze te vervangen. Eigenlijk is het altijd de moeite waard om bij ruitschade de autoruit te laten herstellen. Niet alleen omdat een beschadigde of kapotte autoruit zorgt voor een sterk verminderd comfort in de auto, maar ook omdat het bepaalde veiligheidsrisico’s met zich mee kan brengen. Het feit dat een beschadigde autoruit vervangen altijd verstandig is betekent echter niet dat het ook verplicht is. U hoeft dan ook zeker niet meteen een afkeuring voor de apk te vrezen wanneer er sprake is van ruitschade bij uw auto.

Is uw autoruit kapot? Dan zijn er wel degelijk bepaalde situaties waarin de auto kan worden afgekeurd voor apk. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer de ruitschade zich in het gezichtsveld van de bestuurder bevindt of een vertakking heeft. In dit geval kan het zicht op de weg immers negatief worden beïnvloed waardoor er een risico op een ongeval bestaat. Om dit te voorkomen is het dan ook altijd de moeite waard om een kapotte autoruit te laten vervangen. Stelt u zich de vraag; “Wat kost een autoruit zonder montage”? In dat geval geven we ook daar graag voor u een passend antwoord op!

Wat kost een autoruit zonder montage?

Het spreekt voor zich dat het vervangen van een beschadigde autoruit lang niet altijd hoeft te worden uitbesteed. Regelmatig willen bijvoorbeeld garagehouders of hobbyisten gewoon een losse autoruit kopen zonder montage. Dat lijkt misschien voor de hand liggend, maar het tegendeel is waar. Veel autoruitherstellers staan er namelijk helemaal niet om te springen om een losse autoruit te verkopen. Zij willen dan ook vaak dat ook de montage van deze autoruit door hen wordt uitgevoerd. Dat geldt niet overal. Wilt u zelf de autoruit vervangen dan is het bij Autoglas Concurrent geen enkel probleem om een losse after market autoruit te kopen.

Waarom liggen de kosten bij voorruit vervangen hoger?

Wanneer we de kosten voor het vervangen van verschillende autoruiten bekijken valt op dat hier flinke verschillen in zitten. Het vervangen van een zij- of achterruit is bijvoorbeeld altijd voordeliger omdat deze zijn gemaakt van gehard glas. Bij een voorruit is er sprake van gelaagd glas dat uit meerdere glaslagen bestaat en tijdens het productieproces een extra sterkte wordt meegegeven. Bovendien is er bij gelaagd autoglas sprake van een PVB-folie die tussen de glaslagen wordt geplaatst waardoor glasscherven goed bij elkaar worden gehouden. Op deze manier wordt voorkomen dat de inzittenden van de auto worden verwond. Dit zorgt er voor dat de kosten voor voorruit vervangen altijd hoger zullen uitvallen in vergelijking met de andere ruiten van een auto. Voordat er dus een echt concreet antwoord kan worden gegeven op de vraag: “Wat kost een autoruit vervangen?” is het dus altijd belangrijk om rekening te houden met welke autoruit vervangen moet worden, wat het merk, model en bouwjaar van de auto is en de eventueel aanwezige opties in de ruit.

Redacteur