De meesten van ons zijn op dit moment lekker aan het genieten van een welverdiende vakantie. Reizen en foto’s maken zijn natuurlijk ook heerlijk. En wanneer je mooie foto’s maakt dan blijven al die bijzondere herinneringen je ook bij. Superleuk om later weer eens terug te kijken. Maar na een vakantie heb je vaak honderden foto’s. En tja, wat doe je daar dan mee? Meestal plaatsen we ze ergens in een map op de computer om er vervolgens niks meer mee te doen. Zonde eigenlijk, zeker wanneer je een bijzondere of lange reis hebt gemaakt.  Je kunt namelijk nog zoveel meer doen dan een standaard foto-album maken. We delen de 5 leukste manieren om je vakantieherinneringen te bewaren met je.

Maak een foto collage

Op internet vind je handige tools waarmee je in een handomdraai een prachtige fotocollage maakt. Daar upload je je favoriete vakantiekiekjes en maak je een fraaie fotocollage. Deze bestaat uit kleine vierkant foto’s die met kruisjes aan elkaar verbonden zijn. Zo maak je een prachtig creatief kunstwerk voor aan de muur. Plaats na elke vakantie zo’n leuke fotocollage naast je eettafel of in de trapopgang of het toilet. Zo kun je elke dag nog even nagenieten van die leuke vakantie.

Een reisdagboek

Ga je een lange verre reis maken? Dan is dit zeker een aanrader! Met een webapplicatie kun je een reisdagboek maken. Terwijl je op reis bent, schrijf je elke dag even kort de meest bijzondere momenten en ervaringen op en plaats je direct je foto’s erbij. Dat kost je misschien een paar minuten per dag. Maar daar heb je later natuurlijk enorm veel plezier van. De lay-out en het lettertype bepaal je zelf. En wanneer je terugkomt van vakantie hoef je het alleen maar even te laten drukken.

Een drieluik boven je bank

Ook een leuk idee is om een paar top foto’s te selecteren en deze uit te vergroten en in zwart-wit op canvas te laten printen. Hang ze bijvoorbeeld in een drieluik boven de bank of of los verspreid op een lichtgrijze muur bij je trapopgang. De kosten van foto’s op canvas printen liggen erg laag tegenwoordig. Zo kun je dus elk jaar nieuwe foto’s op hangen en een jaar lang genieten van alle herinneringen!

Een vakantiefilm

Vroeger zat je urenlang filmpjes te monteren tot een leuke video met compilaties. Tegenwoordig kun je ook dit uitbesteden. Ideaal voor degenen onder ons die veel videomateriaal maken. Je upload de hele video online en net zoals met een foto-boek of tijdschrift wordt er een leuke compilatie van gemaakt. Dat bespaart je echt heel veel tijd.

Een knutselproject met de kids

Heb je kinderen? Dan kun je er ook een gezamenlijk creatief knutselproject van maken. Laat de kinderen op vakantie steentjes, schelpjes, takjes en zand verzamelen. Plaats dit in een goed afsluitbare schilderijlijst met wat foto’s erbij. Of vul er wat Mason Jar potjes mee en plaats in elk van deze potjes een leuke spraakmakende vakantiefoto. Leuk om te doen samen met de kinderen en weer eens wat anders dan het traditionele foto-album.

Redacteur

Hallo ik ben Christel, redacteur van Recreatief.nl en al ruim 21 jaar eigenaar van deze site. Ik ben gek op reizen en heb al veel van de wereld gezien maar Nederland heeft toch wel echt mijn hart veroverd. We hebben in ons kleine land zoveel groots dat ik er dagelijks over kan vertellen en dat doe ik dan ook graag in mijn blogs over al het leuks wat er in Nederland te doen is en al het moois wat je kunt verkennen en ontdekken. De diversiteit van Nederland is ongekend en blijft mij, zelfs na 21 jaar schrijven, nog vaak verrassen.