Op vakantie gaan is vaak duur, waardoor je soms het hele jaar moet sparen voor één week vakantie. Daarom proberen veel mensen kleine aanpassingen te maken om toch wat geld te besparen. Door minder kwijt te zijn voor je reis kun je wat langer wegblijven, of blijft er geld over voor een leuke stedentrip wat later in het jaar.

Als je op zoek bent naar een budget vakantie is Spanje een geschikte bestemming, vooral wanneer je de tips in dit artikel volgt om geld te besparen. Kies bijvoorbeeld voor Andalusië.

Hoe bespaar je geld op vakantie?


Vaak zijn de reis naar je bestemming en de plaats van overnachting de duurste kostenposten. Het is dus slim om hier zo veel mogelijk op te besparen. Zo kun je naar Spanje met de bus in plaats van het vliegtuig. Vooral in het hoogseizoen scheelt dit heel veel geld. De bus doet er natuurlijk veel langer over, maar is alsnog best comfortabel en gezellig. Ook is het niet zo duur om een zware koffer mee te nemen, in tegenstelling tot het vliegtuig. Al met al kun je op deze manier al tientallen euro’s besparen.

Ter plaatse wil je natuurlijk wel lekker kunnen slapen. Een appartement of kamer huren van een particulier is erg populair, en vaak iets goedkoper dan een hotel. Maar een jeugdherberg is vaak nog goedkoper. Tegenwoordig hebben veel jeugdherbergen gezinskamers zodat je niet met onbekenden zult zijn. Hierbij komt dat er vaak een gedeelde keuken is zodat je af en toe zelf kunt koken. Een paar verse ingrediënten halen op de markt is natuurlijk veel goedkoper dan naar een restaurant gaan.

En over eten gesproken … Geniet vooral van echte familierestaurants met lokaal eten. Spanje heeft een heerlijke keuken, dus het is zonde om alleen naar de zogenaamde ‘toeristen tentjes’ te gaan. Kies een restaurant waar veel locals zitten. Hier is het eten vaak erg lekker en niet zo duur. Daar waar alleen maar toeristen komen liggen de prijzen hoger, en is de kwaliteit niet altijd aanwezig. Op zich best logisch, omdat ze weten dat je toch niet terugkomt.

Bespaar geld door een auto te huren via EasyTerra


Als je met het vliegtuig of de bus komt, is het wel zo handig om een auto te huren in Spanje. Je wil natuurlijk tijdens je vakantie veel ontdekken, en misschien zelfs wel naar meerdere steden en gebieden reizen. Omdat het huren van een auto niet gratis is, is het wel zo slim om de prijzen voor het reserveren te vergelijken.

Je kunt bijvoorbeeld EasyTerra gebruiken, een onafhankelijke prijsvergelijker van autoverhuurbedrijven. Het kost je weinig tijd (want we begrijpen dat je je tijd nuttig wil besteden) en is erg simpel. Binnen no time vergelijk je de prijzen van verschillende autoverhuurders in Spanje. Ook zie je welke eventuele aanvullende dekkingen mogelijk zijn, zodat je daar niet apart naar op zoek hoeft.

We hopen dat je met deze simpele tips volop kunt genieten van je niet zo dure vakantie in Spanje!

Redacteur

Hallo ik ben Christel, redacteur van Recreatief.nl en al ruim 21 jaar eigenaar van deze site. Ik ben gek op reizen en heb al veel van de wereld gezien maar Nederland heeft toch wel echt mijn hart veroverd. We hebben in ons kleine land zoveel groots dat ik er dagelijks over kan vertellen en dat doe ik dan ook graag in mijn blogs over al het leuks wat er in Nederland te doen is en al het moois wat je kunt verkennen en ontdekken. De diversiteit van Nederland is ongekend en blijft mij, zelfs na 21 jaar schrijven, nog vaak verrassen.