Zet u al stappen naar een duurzamer leven? De eerste stap kan gemakkelijk gezet worden. Reis bijvoorbeeld eens met de trein naar uw bestemming in plaats van het vliegtuig in te stappen. Of draag uw steentje bij aan het milieu door te stoppen met roken. Genoemde stappen zijn relatief klein, maar u kunt het ook groots aanpakken door te investeren in een warmtepomp. In dit artikel leest u wat een warmtepomp is, wat de kosten voor een warmtepomp zijn en welke effecten een warmtepomp heeft op u en het het milieu.

Wat is een warmtepomp

Een warmtepomp is een apparaat dat warmte uit de omgeving gebruikt of en deze verplaatst of ‘pompt’ voor gebruik elders. Het meest bekende voorbeeld van dit principe is de koelkast maar de term wordt tegenwoordig vaker gebruikt voor een product in de duurzame energie. Deze ‘warmtepomp’ haalt warmte uit de buitenlucht en brengt deze naar de CV-ketel, die hierdoor minder gas hoeft te verbruiken. Op deze manier mindert u in uw energieconsumptie, waarmee u ook bijdraagt aan minder CO2-uitstoot en vervuiling. Een goede manier dus om bij te dragen aan een beter milieu en een leefbare toekomst!

 Aanschaffen van een warmtepomp

Verbruikt u veel gas? Maar wilt u het gasverbruik verminderen. Schaf een warmtepomp voor € 2.399,- aan. Met de aanschaf kiest u automatisch voor een lager gasverbruik en draagt u bij aan een beter milieu en lagere CO2-uitstoot. Een warmtepomp vraagt een betrekkelijk kleine investering, maar heeft ook een groot effect op de wereld. Wij spreken over een betrekkelijk kleine investering en dat is ook zeker waar. In het bedrag van 2.399,- zijn de subsidie van € 1.700,- en installatiekosten inbegrepen. De rijksoverheid keert € 1.700,- uit voor een duurzame investering. Tel uw winst uit!

Wat levert een hybride waterpomp op?

Een hybride warmtepomp werkt op stroom en is gekoppeld aan uw cv-ketel. Met een hybride warmtepomp wordt uw huis duurzaam verwarmd met een lager aardgasverbruik. U draagt bij aan een beter milieu, maar zal ook geld overhouden. Jaarlijks bespaart u zo’n € 300,- tot € 500,-. Een investering in een warmtepomp heeft u binnen gemiddeld 6 tot 10 jaar terugverdiend. Het geld dat u overhoudt aan de investering kunt u besteden aan een uitstapje met familie of maak samen met uw geliefde een stedentrip. Bij het maken van een stedentrip is het van belang om met de trein te reizen in plaats van met het vliegtuig. Draag uw steentje bij aan het milieu en houd geld over in uw portemonnee. Een investering in een warmtepomp zou op verschillende manieren zich terugverdienen.

Redacteur