Iedereen met kinderen of kleine broertjes of zusjes kent het wel. Een druk of huilend kind in de auto waar iedereen gek van wordt. Het is ook niet makkelijk voor een kind om voor een lange tijd stil te zitten. Helemaal als je op vakantie gaat en een lang stuk moet rijden is dit erg lastig. Het is daarom belangrijk om goed na te denken over hoe je je kind kunt vermaken tijdens de reis. Er zijn namelijk een hoop manieren om je kind rustig te houden. Wij helpen je graag een handje en hebben een aantal verschillende manieren om je kind te vermaken op een rijtje gezet.

Ipads en telefoons

Als ouder wil je natuurlijk niet dat je kind voor een lange tijd spelletjes aan het spelen is op een tablet of telefoon. Toch is dit een hele goede manier om je kind rustig te houden tijdens een lange rit. Vooral een iPad doet het altijd erg goed. Zorg wel dat je er een goed hoesje om heen hebt zitten. Kinderen zijn nu eenmaal niet zo voorzichtig, en een iPad repareren is zonde van je geld.

Voorbereiden

Als je in een keer in de auto wordt gezet en opeens 10 uur lang stil moet zitten is het een behoorlijke verrassing. Bereid je kind daarom van te voren alvast voor en kondig de dagen van te voren aan dat hij of zij lang stil moet zitten. Hierdoor weet je kind wat er gaat gebeuren en valt het uiteindelijk allemaal wel mee.

Spelletjes

Het is sowieso slim om samen met je kind een aantal speeltjes of spelletjes in te pakken. Ze kunnen op deze manier zelf aangeven wat ze graag willen doen. Vervolgens kun je onderweg spelletjes doen met je kind. Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet, doet al wonderen.

Neem genoeg pauze

Een kind kan nu eenmaal niet zo lang stil zitten als een volwassene en ook het geduld van een kind is gewoon een stukje minder. Houd hier dan ook rekening mee tijdens de reis. Zorg dat je genoeg pauze neemt zodat het niet te lang duurt.

Rijd ’s nachts

Als het uitkomt is het ook slim om ‘s nachts te rijden. Dan heb je de grootste kans op een rustige autorit. Helemaal als je kleine kinderen hebt zullen ze waarschijnlijk voor een lange tijd liggen te slapen en heb je nergens last van.

Redacteur