De vakantiebestemming is bepaald en het is tijd om de overnachting te kiezen! Wil je overnachten in het centrum of zoek je juist de rust op? Een paar tips voor het kiezen van het perfecte hotel voor jouw vakantie. 

Inrichting en service

Is het hotel puur en alleen om te slapen en er vervolgens op uit te trekken? Dan is de inrichting niet heel relevant voor je keuze. Een budgethotel met een bed en douche is dan waarschijnlijk al voldoende voor jouw vakantieplannen. Is de vakantie juist bedoeld om te ontspannen en bij te komen? Dan zijn een tv, ligbad en een goed ontbijt geen overbodige luxe. Vergeet ook niet om te informeren of het hotel beschikt over airco. Dan kan je gerust slapen tijdens warme zomerse dagen. 

Recensies lezen

Iedereen ervaart dingen anders. Toch kan het lezen van een paar recensies de keuze een stuk makkelijker maken. Al is het alleen maar om gedetailleerde foto’s van de hotelkamer te bekijken. Door het lezen van recensies krijg je een beter beeld van het hotel en hoe gasten de overnachting hebben ervaren. Dit is vooral handig als er in het hotel ook een restaurant of café zit, zoals bij hotel Nobel. Dit Ameland hotel heeft zowel ontbijt als diner. Door de recensies weet je een stuk beter wat je kan verwachten.

Locatie

De locatie van een hotel is heel bepalend. Je wil niet uren onderweg zijn vanaf het vliegveld. De perfecte locatie hangt af van je vakantieplannen. Als je van plan bent om veel rond te trekken en steden te bezoeken, is het belangrijk dat het hotel centraal ligt. Je wil niet al je tijd kwijt zijn aan het reizen naar een treinstation. Bekijk ook of het hotel in de buurt ligt van horecagelegenheden voor een snel ontbijt of luxe diner.

Prijs

Het liefst ga je zo goedkoop mogelijk op vakantie. Er zijn veel trucjes om een hotel voor minder geld te boeken, zoals het uitschakelen van cookies of browsen via incognito modus. Of dit echt werkt is niet te zeggen. Maar hieruit is wel te concluderen dat niemand (te)veel wil betalen voor een hotel. Bepaal vóór het boeken het budget en kies op basis hiervan een geschikt hotel. Liever iets minder luxe dan dat je bepaalde activiteiten niet kan doen. Last but not least: geniet van je vakantie. Mocht het hotel toch niet aan je verwachtingen voldoen, dan kan je in de meeste gevallen overleggen met het management.

Redacteur