Fietsen is ook een stuk aangenamer dan sporten in een sportschool. Je krijgt de frisse lucht en het gevoel van de wind door je haren en de bezienswaardigheden en geluiden van de natuur in je op. Fietsen stelt je in staat om goed te bewegen en tegelijkertijd meer te genieten, omdat je waarschijnlijk naar buiten wilt als het zonnig en mooi is. Fietsen is de enige sport die je in staat stelt om te sporten terwijl je zoveel landschap in je opneemt, aangezien je fietst met de ideale snelheid om alles in je op te nemen. Je kunt door grote steden fietsen en verschillende buurten ontdekken of je kunt door het platteland rijden en observeren hoe de ecosystemen evolueren. Weet je nog hoe gezinnen vroeger elke zomer met de auto het land doortrokken? Je kunt het ook op een Santos fiets bereiken en je zult je er veel beter door voelen dan wanneer je de dag in een auto zou doorbrengen. Misschien reis je nooit verder dan een straal van 100 kilometer van je huis, maar als je dat doet, zul je veel meer waardering hebben voor het gebied.

Vorm je lichaam

Wil je je middelbare school gewicht behouden zonder te mager te worden? Fietsen biedt de ideale verhouding tussen spier- en aerobe activiteit. Lange afstanden fietsen met je fiets van Bongersbikes zorgt ervoor dat zowel je quads als kuiten en bilspieren perfect gevormd zijn. De beste vorm van oefening voor personen die herstellen van blessures, met name knieproblemen, is fietsen. Fietsen is ontlastend voor de gewrichten en weinig belastend. Daarom stellen medische professionals vaak fietsen voor als alternatief voor hardlopen en skiën. Of je nu herstellende bent van een blessure en gewoon weer in vorm wilt komen of gewoon meer plezier wilt hebben tijdens het fietsen, dit is een echte aanrader.

Magische beweging

Wat fietsen zo leuk en erg leuk maakt, is het ontspannen tempo. Fietsen is het gevoel dat je het meest kunt hebben om zonder vleugels te vliegen terwijl je met een snelheid van 24 km/u op een lichte, wendbare fiets vaart terwijl je de koude bries in je opneemt, bochten snijdt en heuvels afdaalt. Deze snelheidsniveaus zijn verbluffend en in tegenstelling tot motorrijden heb je niet de hele tijd te maken met een zeer forse fiets, extra kleding of de slechte geur van brandstof. Aangezien jij en niet een motor je met deze snelheden voortstuwt, krijg je een endorfine stoot die je tijdens het autorijden niet zou ervaren.

Redacteur