Bent u op zoek naar een leuke fietsvakantie? In dit artikel vindt u de mooiste fietsreizen in ons land. Van de Veluwe tot aan de kust, alles is mogelijk! Dus bekijk het snel en geniet in de natuur!

Fietsvakantie Nederland

Ons kikkerlandje heeft talloze mogelijkheden aan een mooie fietsvakantie. Of dit nu in de natuur is, aan de kust of door een pittoresk dorpje. Er zijn zoveel mooie plekken te vinden in Nederland. Dus stap de fiets op, zet uw voeten op de pedalen en gaan met die banaan. Verken een Nationaal Park zoals de Sallandse Heuvelrug, fiets door meerdere historische Hanzesteden of maak een fietstocht van hotel naar hotel. Want met onze fietsreizen is er voor iedere fietsliefhebbers wat wils!

fietsen

TOP 10 Fietsreizen

Vandaag licht ik graag onze TOP 10 populaire fietsreizen voor u uit. Er zijn namelijk zoveel mogelijkheden dat u waarschijnlijk door alle bomen het bos niet meer ziet. Daarom help ik u graag met een mooi overzicht zodat u de juiste keuze kunt maken voor uw fietsvakantie!

 • Fietsvakantie Drenthe
  In Drenthe vindt u vele mogelijkheden voor een mooie fietstocht. Zo kunt een mooie fietsreis van hotel naar hotel maken, fietsen over de Drentse Hondsrug, door de Drentse Aa of één van de andere mooie natuurgebieden die deze provincie rijk is.
 • Fietsreizen Gelderland
  De natuur in Gelderland is zeer veelzijdig. Er zijn historische hanzesteden te vinden maar er kan ook een mooie fietstocht gemaakt worden door de bekende Achterhoek. Tevens is het Montferland ook een prachtige omgeving om per fiets te gaan ontdekken! Of fiets en overnacht midden in de bossen van de Veluwe.
 • Fietsvakantie Limburg
  Voor de fietsliefhebbers is een fietsvakantie in Limburg zeker een mooie tip. De Limburgse heuvels dagen u uit  en lenen zich perfect voor een mooie fietstocht. Daarnaast is het zeker de moeite waard om door de omliggende pittoreske dorpjes te fietsen. Wellicht voor een tussenstop met een lekkere kop koffie of een uitgebreide lunch.
 • Fietsreizen Noord-Brabant
  Ook in Noord-Brabant is het heerlijk om de natuur in te duiken. Bezoek bijvoorbeeld eens Nationaal Park de Biesbosch waar u prachtige flora en fauna tegenkomt tijdens uw fietsvakantie. Of verken de omgeving van een landgoed waar u zou kunnen overnachten.
 • Fietsvakantie Noord-Holland
  In Noord-Holland bieden wij voornamelijk combinatie fietsreizen aan. Zo kunt u in een meerdaagse fietsvakantie van Amsterdam naar de Veluwe fietsen en weer terug, een aanrader voor fietsliefhebbers die veel kilometers maken! Ook is een fietsreis van Amsterdam naar de Waddeneilanden een andere leuke combinatie.
 • Fietsreizen Overijssel
  Iedereen is wel bekend met het populaire Giethoorn, een prachtige plek om de natuur zowel vanaf het land als via het water te ontdekken. Fiets door de 3 Nationale Parken en maak als tussenstop een leuke rondvaart. Het gastvrije Twente is een mooie plek voor een heerlijke fietsvakantie.
 • Fietsvakantie Utrecht
  In Utrecht heeft u de mogelijkheden om een mooie fietstocht te maken op de Utrechtse Heuvelrug. Dus struin door de bossen, zandverstuivingen, met pitstops op de mooiste plekjes. Dus voor een fietsvakantie is Utrecht ook zeker een geschikte provincie!
 • Fietsreizen Zuid-Holland
  Het levendige en veelzijde Zuid-Holland biedt meerdere mogelijkheden aan voor mooie fietsreizen. Bijvoorbeeld van het historische Delft naar de wereldstad Rotterdam. Of fiets lekker langs de Hollandse Kust. Stop eens bij een lekker strandtentje in Scheveningen.
 • Fietsvakantie Zeeland
  In Zeeland kunt u lekker gaan uitwaaien en langs de Zeeuwse Kust fietsen. Er lopen hier talloze fietsroutes om de mooie omgeving te verkennen. Zo kunt u vanuit een strandhotel zo de duinen op fietsen. Met de wind door uw haren en het zonnetje op uw huid, is het hier op en top genieten.
 • Fietsreizen Waddeneilanden
  Wilt u graag één van de eilanden ontdekken? Bijvoorbeeld Vlieland of Ameland? Met ca. 100 kilometer aan fietspaden zijn er genoeg mooie plekjes te ontdekken. Ook kunt u even een tussenstop maken en de benen strekken tijdens een wandeling op het strand.

Wilt u ook eens de mogelijkheden buiten Nederland verkennen? Bekijk dan dit mooie artikel over een Fietsvakantie Duitsland!

Met recreatieve groet,

Kayleigh Stark
Recreatief.nl

Redacteur

Hallo ik ben Christel, redacteur van Recreatief.nl en al ruim 25 jaar eigenaar van deze site. Ik ben gek op reizen en heb al veel van de wereld gezien maar Nederland heeft toch wel echt mijn hart veroverd. We hebben in ons kleine land zoveel groots dat ik er dagelijks over kan vertellen en dat doe ik dan ook graag in mijn blogs over al het leuks wat er in Nederland te doen is en al het moois wat je kunt verkennen en ontdekken. De diversiteit van Nederland is ongekend en blijft mij, zelfs na 25 jaar schrijven, nog vaak verrassen.