Wist je dat verhuizen in de top 10 staat van factoren die flinke stress veroorzaken? Daarom is het belangrijk dat je tijdens de verhuizing ook voor ontspanning zorgt. Dat klinkt niet eenvoudig en dat is het ook niet, maar toch is het wel belangrijk.

Genoeg te doen

Voordat je gaat verhuizen is er vaak al een stressvolle periode aan voorbij gegaan. Het begint al met de huizenjacht, wel of niet doen, inpakken, klussen, adreswijzigingen sturen en ga zo maar door. Dan is er nog de administratieve rompslomp van hypotheek afsluiten tot aan de inboedelverzekering regelen. Genoeg te doen dus en je bent meestal nog niet klaar als je eenmaal verhuisd bent. Ook dan kom je nog allerlei klussen tegen. Neem dus tussendoor even de tijd om te ontspannen. Alleen, met het gezin of samen met je partner.

Even tijd voor elkaar

Als het zowel in je oude huis als in je nieuwe huis nog een rommeltje is, is het soms lastig om te ontspannen. Ga er daarom even tussenuit. Je kunt natuurlijk uit allerlei opties kiezen maar waarschijnlijk heb je even behoefte aan wat gezelligheid en rust. Lekker uit eten, een wellness resort of gewoon ergens met een goed boek in de zon. Niet zelf koken, geen bedden opmaken of boodschappen doen. Gewoon even genieten van elkaar, zonder verhuisstress.

Met het gezin ontspannen

Ook voor de kinderen kan verhuizen een stressvolle periode zijn. Misschien moeten ze nog heel erg wennen aan het idee dat ze ergens anders gaan wonen. Kijk eens of je iets leuks kan vinden in de buurt van het nieuwe huis, zoals een speeltuin of een dierentuin. Dat maakt de verhuizing naar de nieuwe plek een stuk leuker. Tijdens de verhuizing zijn papa en mama vaak druk, druk, druk en is er niet zo veel ruimte voor leuke dingen. Breng daar even verandering in door een weekend te focussen op het gezin en niet op het nieuwe of oude huis.

Leuke uitjes

Er is keus genoeg als het gaat om leuke uitstapjes. Lekker uit eten of een dinnershow kan al heel ontspannen zijn. Een uitje met de hele familie naar een recreatiepark is natuurlijk ook leuk. Wat dacht je van heerlijk uitwaaien op het strand en overnachten in een knus hotelletje of met zijn alleen in een bungalow op een recreatiepark? Maak het jezelf niet te lastig en kies voor iets dat weinig voorbereiding vraagt. Gewoon een paar spulletjes mee en genieten maar.

Even het hoofd leeg maken

Het voordeel van even helemaal ontspannen en niets aan je hoofd hebben, is dat je weer nieuwe energie opdoet. Hierdoor kun je er weer tegenaan als je thuiskomt. Het is toch veel leuker om ontspannen je nieuwe huis in te gaan zodat je er vanaf de eerst dag van kunt genieten?

Redacteur

Hallo ik ben Christel, redacteur van Recreatief.nl en al ruim 21 jaar eigenaar van deze site. Ik ben gek op reizen en heb al veel van de wereld gezien maar Nederland heeft toch wel echt mijn hart veroverd. We hebben in ons kleine land zoveel groots dat ik er dagelijks over kan vertellen en dat doe ik dan ook graag in mijn blogs over al het leuks wat er in Nederland te doen is en al het moois wat je kunt verkennen en ontdekken. De diversiteit van Nederland is ongekend en blijft mij, zelfs na 21 jaar schrijven, nog vaak verrassen.