Is het tijd om aan de teamspirit te werken? Of het nu om een bedrijf of een groep vrienden of familie gaat; teamspirit en een gevoel van saamhorigheid is overal belangrijk. Door mensen het gevoel te geven dat ze bij een groep horen waar ze zich volledig open en vrij mogen voelen, creëer je een fijne onderlinge omgang en daarnaast verbeter je op deze manier in veel gevallen ook de communicatie. Maar hoe creëer en bevorder je deze teamspirit nu eigenlijk? We geven je een aantal handige tips.

  1. Zet een groepsgevoel neer

Je krijgt pas een echt groepsgevoel wanneer iedereen bij dezelfde groep behoort. Je kunt dit gevoel op een ideale manier benadrukken en creëren door iedereen in dezelfde leuke, ludieke of professionele kleding te laten lopen. Er zijn een aantal geweldige aanbieders die kleding bedrukken met logo of met een tekst. Als iedereen hetzelfde shirt aan heeft krijg je direct het gevoel onderdeel te zijn van een unieke groep mensen. Van een vrijgezellenfeest tot de teambuilding van een bedrijf: leuke bedrukte kleding geeft je dat echte groepsgevoel.

  1. Respect voor iedereen

Ieder mens is anders en ieder heeft zo zijn of haar eigen karaktereigenschappen. Dit betekent vaak dat de ene ontzettend betrokken is, terwijl de ander zich liever op de achtergrond houdt. Probeer juist respect voor iedereen te creëren door mensen in hun waarde te laten en een eigen plek te laten vinden: maar wel te betrekken in je onderneming of evenement. Laat gelijkwaardigheid en respect een van de belangrijkste kernwaarden zijn gedurende deze dag.

  1. Zorg voor intimiteit

Nu hoef je natuurlijk niet direct allemaal je levensverhaal te delen, maar een bepaalde mate van intimiteit binnen een groep is wel belangrijk. Een trainer of leidinggevende kan zelf de toon zetten door zichzelf wat bloot te geven en hierdoor het niveau van intimiteit direct aan te geven. Geef deelnemers of aanwezigen ook de mogelijkheid om binnen een thema persoonlijke verhalen te delen. Je meest schaamtevolle moment bijvoorbeeld, of je grootste hinder in het dagelijkse leven.

  1. Stel een doel vast

Het neerzetten van teamspirit is natuurlijk een geweldig streven, maar niet direct een meetbaar doel. Kijk (eventueel samen met de deelnemers) welke doelen realistisch en haalbaar zijn, en baseer je dagplanning op deze doelen.

  1. Tafels eruit

Een omgeving waar mensen meubelstukken kunnen gebruiken om zichzelf af te schermen stimuleert geen openheid. Een omgeving waar mensen juist in een kring zitten of geen tafels of iets dergelijks hebben om zichzelf te verstoppen geeft een meer persoonlijke en intieme sfeer. Daarnaast kan iedereen elkaar zien; en dus ook die gepersonaliseerde kleding nog een keer bij elkaar bewonderen.

Redacteur