Hoewel Ibiza bij de meesten bekend staat als een echt party eiland is dit niet voor iedereen waar. Zo kun je ook heerlijk ontspannen, ontsnappen of allerlei toffe activiteiten ondernemen op dit geweldige eiland. Tijd om die last minute Ibiza te boeken dus; we hebben alle leuke activiteiten namelijk voor je op een rijtje gezet!

  1. Ga duiken

De natuur op Ibiza is zeker wel indrukwekkend te noemen; zowel boven- als onderwater. Ibiza heeft natuurlijk kristalhelder water waarin je allerlei vissen, riffen en grotten tegenkomt. Heerlijk om te duiken of snorkelen. Er zijn dan ook meerdere duikscholen te vinden die je met liefde en plezier op een boot meenemen om de mooiste riffen van dichtbij te bewonderen. Houd je niet van duiken, dan kun je natuurlijk ook gewoon snorkelen!

  1. Mountainbike door de natuur

Heb je zin in een actief en sportief dagje? Huur dan een fiets of mountainbike en ontdek de prachtige, wilde natuur op Ibiza. Met de mountainbike kun je natuurlijk allerlei wegen begaan die je met de auto normaal niet aan zou kunnen doen. En laten deze wegen nu net leiden tot allerlei onbekende stranden en baaien waar normaal niemand anders zomaar voorbij komt!

  1. Actief met watersporten

Naast leuke feesten staat Ibiza natuurlijk ook bekend om de vele mooie stranden; en op deze stranden kun je allerlei toffe watersporten beleven. Zo kun je op excursie gaan in je eigen speedboot, of zelfs gaan zeilen met een echte catamaran. Blijf je liever wat dichter bij de kust? Dan kun je ook met een jetski of waterski achter een speedboot gaan hangen natuurlijk! Het enige wat je hoeft te doen is het prachtige strand van Ibiza op te wandelen, en je ziet direct wat er allemaal mogelijk is.

  1. Paardrijden met zonsondergang

Houd je van paardrijden of heb je het altijd al eens willen doen? Dan is Ibiza de plaats om dit avontuur te beleven. De prachtige natuur maakt het de rit namelijk meer dan waard, en daarnaast worden er ook nog eens speciale ritten bij zonsondergang georganiseerd. Je kunt zelfs hele dag excursies boeken om lekker met je paard van het eiland te genieten.

  1. Quad huren

Net als op andere locaties kun je ook op Ibiza allerlei voertuigen zoals scooters, brommers en quads huren. Zo’n tour met de quad is ook zeker speciaal te noemen; een gids neemt je namelijk mee voor een unieke off road trip waar je allerlei gebieden ontdekt die je normaal nooit gezien zou hebben.

Redacteur