Helaas is het in Nederland niet altijd mooi weer en dus gaan we graag op vakantie om zo toch een beetje te kunnen genieten van de zon. Een vakantie kost geld, hier enkele tips om je vakantie te kunnen betalen.

  1. Besparen op vaste lasten

In een huishouden is aardig wat te verdienen. Als je een paar uurtjes gaat zitten om te kijken hoeveel er te besparen valt dan kan dit geld opleveren voor je vakantie. Denk bij het besparen aan bijvoorbeeld verzekeringen, boodschappen en de energierekening. Kijk bijvoorbeeld eens op www.kredietoversluiten.nl hoeveel je kunt besparen op je bestaande lening. Dit geldt ook voor de zorgverzekering, het kan geen kwaad deze eens tegen het licht te houden en zo rond de jaarwisseling te vergelijken of het goedkoper kan.

  1. Zorg voor meer inkomen

De meeste logische manier om aan geld te komen? Werken. Als de mogelijkheid er is vraag je aan je werkgever of je extra uren mag draaien. Of je kunt natuurlijk een bijbaantje nemen.

  1. Begin op tijd met sparen

Het vervelende aan clichés? Ze zijn vaak waar. Zo ook het geval met sparen. Wil jij naar die ene plek op vakantie waar je altijd al heen wilde? Begin dan op tijd met sparen! Stel dat je een jaar van te voren begint met sparen en je legt elke maand 100 euro opzij betekent dat dat je al 1200 euro bij je vakantie geld kunt optellen.

  1. Sluit een lening af

Als je nog geen bestaande lening hebt dan kom je eventueel in aanmerking om een nieuwe lening af te sluiten. Maak hierbij een gerichte keuze want er zijn veel aanbieders met allemaal hun verborgen kosten. Om een goede lening af te sluiten kun je eens kijken op de site van Postkrediet. Hier kun je tegen erg lage tarieven een lening afsluiten.

  1. Reserveer je vakantiegeld

Gebruik je vakantiegeld ook echt voor de vakantie. Veel te vaak wordt er op voorhand rekening al gehouden met het vakantiegeld en is het al uitgegeven voordat het binnen is. Als je het vakantiegeld ook echt voor vakantie gebruikt ben je al een heel eind met het invullen van je welverdiende vakantie.

Redacteur

Hallo ik ben Christel, redacteur van Recreatief.nl en al ruim 21 jaar eigenaar van deze site. Ik ben gek op reizen en heb al veel van de wereld gezien maar Nederland heeft toch wel echt mijn hart veroverd. We hebben in ons kleine land zoveel groots dat ik er dagelijks over kan vertellen en dat doe ik dan ook graag in mijn blogs over al het leuks wat er in Nederland te doen is en al het moois wat je kunt verkennen en ontdekken. De diversiteit van Nederland is ongekend en blijft mij, zelfs na 21 jaar schrijven, nog vaak verrassen.