Voor wie op zoek is naar een vakantiepark voor een weekend weg of korte vakantie tippen wij Parkvakanties: dé vakantiepark expert van Nederland. Parkvakanties biedt een héél handig overzicht met zo’n beetje alle vakantie- en bungalowparken je in Nederland én andere Europese landen kunt vinden.

Even lekker eruit en samen met vrienden of familie genieten van een fijn bungalow huisje midden in de natuur óf aan de kust? Daarvoor is een vakantiepark perfect! Toch is het ene vakantiepark het andere niet en juist dáárom is Parkvakanties een ideale website. Hier kun je eenvoudig alle parken met elkaar vergelijken en kun je ieder vakantiepark tot in detail bekijken.

Wil je fietsen in de natuur, met de kids lekker spetteren in een subtropisch zwembad of juist rustig ontspannen in een luxe resort? Of wil je weten wat nu het leukste en meest kindvriendelijke park in Drenthe is? Op Parkvakanties vind je het in een handomdraai!

Niet alleen Landal en Center Parcs
Op Parkvakanties vind je vanzelfsprekend de parken van de bekende aanbieders zoals Center Parcs, Landal GreenParks en Roompot Vakanties, maar ook individuele bungalowparken en de parken van kleinere ketens zijn vertegenwoordigd op Parkvakanties.

Misschien wil je juist wel een lekker kleinschalig en rustig vakantiepark weg van de massa. Of zoek je juist de gezelligheid, veel speelvriendjes voor je kinderen en uitgebreide faciliteiten van één van de Center Parcs parken. Het kan allemaal.

Waarom een vakantiepark boeken?
Vakantieparken zijn enorm populair onder Nederlanders, maar waarom eigenlijk? Parkvakanties ligt toe: “Een verblijf in een bungalowpark is lekker makkelijk en relatief goedkoop. Je hoeft er meestal niet ver voor te rijden en na het inchecken begint je vakantie direct. Slapen doe je in een knus huisje en in het park zelf vind je doorgaans volop entertainment voor jong en oud. Naast allerlei leuke activiteiten beschikt een vakantiepark meestal over veel faciliteiten om je verblijf nog aangenamer te maken.”

Van een subtropisch zwembad tot een indoor speeltuin en van een potje midgetgolf tot een gezellig avondje bowlen: op de parken is vaak enorm veel te doen. De meeste parken bieden daarnaast ook de mogelijkheid om een fiets te huren, een lekker hapje te eten in een restaurant en dikwijls zijn er speciale animatieteams voor de kinderen. Niet gek dus dat verblijven in een vakantiepark onder Nederlanders erg gewild is. Steeds meer buitenlanders weten overigens ook onze bungalowparken te vinden. Vooral de parken aan de Nederlandse kust zijn erg populair onder Duitsers.

Parkvakanties helpt én inspireert
Parkvakanties bestaat al sinds 2008 en heeft er sindsdien haar missie van gemaakt om een zo compleet en actueel mogelijk park-overzicht te bieden. Inmiddels staan er ruim 500 vakantieparken op de website. En wat Parkvakanties vooral zeer bruikbaar maakt: ieder park wordt zeer gedetailleerd (met tekst én veel foto’s) in beeld gebracht. Zo kun je pas echt goed bepalen en zien welk park aan jouw wensen voldoet.

De Parkvakanties redactie bezoekt zelf ook veel parken om zo nóg meer informatie te kunnen verschaffen. Hoe ziet het zwembad er uit? Zijn de huisjes schoon? En: Wat is er te doen in de omgeving? Op al deze vragen krijg je antwoord. Ook lees je bij ieder park de ervaringen van andere gasten die er al geweest zijn.

In het Parkvakanties blog lees je veel tips, het laatste nieuws en krijg je veel inspiratie voor je vakantie.

Wij hebben natuurlijk zelf ook een kijkje genomen op de Parkvakanties website en zijn blij verrast! De site is niet alleen handig, hij ziet er ook goed uit, werkt lekker snel en is ook op mobiel en tablet uitstekend bruikbaar.

Zeeland, Drenthe óf de Veluwe?
Wij wisten het al en misschien jij ook al: Nederland is een heerlijk vakantiepark-land! In vrijwel het gehele land vind je bungalowparken. Van hele kindvriendelijke parken, tot natuurparken tot enorm luxe vakantieparken. De populairste regio’s voor een verblijf in een bungalowhuisje in Nederland zijn: Drenthe, Zeeland en de Veluwe. De Waddeneilanden doen het trouwens ook erg goed.

Wat dacht je van het luxe 5-sterren resort Hof van Saksen in het Drentse Nooitgedacht? Hier overnacht je in stijl in schitterende rietgedekte boerderijtjes met moderne inrichting. Voor natuurliefhebbers is een verblijf op de Veluwe een aanrader. Hier fiets of wandel je zo vanuit je huisje de natuur in. Liever aan de kust? De provincie Zeeland is zonder meer de place-to-be! Hier vind je meer dan 30 vakantieparken bij, aan of zelfs óp het strand.

Tip: zorg wel dat je op tijd je verblijf boekt, want met name in de schoolvakanties zijn de vakantieparken snel volgeboekt. Vakantieparken in de herfstvakantie worden bijvoorbeeld vaak al vóór de zomervakantie geboekt. Soms zijn er overigens nog wel goede last minute aanbiedingen, maar wie zeker wil zijn boekt zijn vakantiepark beter op tijd.

Redacteur