Het is nu wellicht nog iets te koud voor een mooi motortripje, maar over een 2 maanden breekt de lente weer aan en dat is het, het perfecte moment om weer een uitstapje op de motor te maken. Het voordeel van de motor is dat je in een relatief korte tijd toch grote afstanden kunt afleggen, heel anders dan op de fiets, maar je je toch een kunt voelen met de natuur.

Nog leuker is het om met een groepje vrienden een motortripje te plannen. Samen een tocht door de natuur onderweg even een pitstop voor een lekker lunch of een kopje koffie.

Om veilig op weg te gaan zeker voor wat langere tochten is het goed om de motor jaarlijks na te laten kijken en ook is kleding tijdens de rit natuurlijk erg belangrijk. De kleding: helm, jas en motorbroeken zijn online te bestellen.

Wij hebben een aantal motorroutes op een rijtje gezet die we kunnen aanraden dit voorjaar.

1 Het land van de duizend bergen – Sauerland. Dit gebied is niet alleen in de winter prachtig maar ook in het voorjaar is dit gebied van de duizend bergen prachtig om met de motor te ontdekken. Een tocht door de bergen en lekker door de vele haarspeldbochten racen. Dit gebied is niet alleen qua wegen goed ingericht op de motorrijder, maar het gebied beschikt ook over tal van pensions of motorhotels waar je de motor gemakkelijk kunt stallen en het geen probleem is om maar 1 nachtje te verblijven.

2 De Ardennen. Ook een prachtig en natuurrijke omgeving. De wegen zijn alleen iets minder goed onderhouden dan in Nederland en Duitsland. Daarnaast is dit gebied erg geschikt om de tocht te combineren met andere activiteiten zoals bijvoorbeeld raften. bergbeklimmen of mountainbiken.

3 Twente Natuurlijk hoef je voor een mooie tocht niet perse naar het buitenland. Ook Nederland heeft voor de motorrijder voldoende mogelijkheden.. Wat dacht je van de 1001 bochten in Twente. Deze motorrit door het Twentseland voert langs attractieve houtwallen, oeroude heidevelden en glooiende vlaktes, de Kuiperberg met zijn heerlijke bochten zal niet ontbreken. De route voert ons langs vele genoeglijke en levendige stadjes en dorpjes. Ook Ootmarsum, een stadje waar kunst en cultuur hoogtij vieren zult u aan doen. De motorrijders die deze route al eens gereden hebben zetten hem in de top 3 van aan te raden routes.

Geniet van de prachtige routes en veel veilige kilometers toegewenst.

 

Redacteur