Een icoon uit het verleden, perfect voor vandaag

Er is geen busje dat zo tot de verbeelding spreekt als zo’n retro Volkswagen camper. Die auto verbeeldt toch de ultieme vrijheid. Geen verplichtingen of gedoe, gewoon je hele hebben en houwen in dat busje, dat je huis en je thuis is. De auto van de hippies en het icoon van de seventies.

Vrijheid en comfort.

De meesten van ons willen in het dagelijks leven wat meer comfort dan dat, maar wel af en toe dat ultieme gevoel van vrijheid van een volkswagenbusje ervaren. Gelukkig is daar een makkelijke oplossing voor: je huurt er gewoon eentje. Wel de lusten, niet de lasten. Over vrijheid gesproken!

Dit is iets dat je gewoon een keer zelf moet ervaren.

Met zo’n geweldig retro busje is de reis op zich al een avontuur. Je bent bijna helemaal vrij om te gaan en staan waar je wil. Vanuit Nederland ben je in enkele uren in de Ardennen, Noord-Frankrijk of het Zwarte Woud maar je kan het natuurlijk ook houden bij een bestemming binnen Nederland. Vrijheid, blijheid, of je je reis nu van tevoren plant of gewoon op de bonnefooi en goed geluk ergens heen rijdt.

Compleet uitgerust

In een volkswagenbusje is alles wat je nodig hebt, en nog wat meer, aanwezig. Je vindt er een koelkastje, stromend water, een kookstelletje en er is zelfs een stroompunt zodat je je tablet of telefoon op kan laden. Gewoon genieten van het uitzicht op de plek van bestemming, is natuurlijk ook een optie. En voor het ultieme vrijheids- en seventiesgevoel, laat je deze apparaten misschien zelfs wel thuis!

Gooi iets lekkers te drinken en te eten in het koelkastje en een goed humeur, meer heeft een mens uiteindelijk niet nodig om een weekend heerlijk te genieten.

Een kleine vakantie

Ook weekendje Nederland in een VW-busje kan voelen als een complete vakantie. Wat te denken van een rondje Zeeland? Rijden over de Deltawerken, parkeren aan zee bij Oudorp, over de binnenweggetjes op de eilanden waar je eten kan kopen bij de boeren zelf en waar je bijvoorbeeld kampeert aan de rustige Zeeuws-Vlaamse kust, waar je ’s avonds nog een heerlijke strandwandeling maakt.

Zeuuws Vlaanderen

Of verken het onbekende Groningen, met zijn prachtige wolkenluchten, ruige kustlijn, schattige dorpjes en talloze galeries, kunstwinkeltjes en musea. Of geniet van de stilte, de bossen en de heide in Drenthe. Neem niet de drukke snelwegen, maar rijd op het gemakje over binnenweggetjes waar je hier en daar stopt om vanuit je busje van het uitzicht te genieten. Wees niet verbaasd als wildvreemden een gesprek met je aanknopen over hun ervaringen met dit geweldige busje dat veel meer is dan slechts een busje. Deze auto verbindt vreemden en verdiept bestaande relaties.

Rijden is een avontuur op zich

Niet alleen het kamperen met het busje, maar ook het rijden ermee is een ervaring op zich. In de hedendaagse auto’s zijn we gewend aan zo veel moderne snufjes en software in de auto die ons rijgedrag corrigeert maar in zo’n busje doe het ‘helemaal zelf’. Het contact met het busje zelf is een geweldige ervaring. Aan starende, verraste of vertederde blikken van medeweggebruikers zal er weinig gebrek zijn. Vrolijk word je in zo’n busje vanzelf.

No fuss met een VW-bus

Ben je eenmaal op de plaats van bestemming aangekomen, dan hoef je niet in de weer met tentstokken en haringen, er hoeft geen caravan uitgebalanceerd te worden en geen vakantiehuisje ingericht. Het is een kwestie van stoppen en genieten. Wederom: vrijheid!

Behalve kleding en beddengoed hoef je weinig mee te nemen als je een volkwagenbusje huurt. Op huren.nl vind je een overzicht van de verhuurders. Zoek je toch iets met meer comfort of luxe? Op Huren.nl vind je nog veel meer campers en busjes voor een onvergetelijke vakantie.

Redacteur