Kamperen is super gezellig en geeft het echte vakantiegevoel, maar er zitten helaas ook nadelen aan. Kamperen is vaak oncomfortabel en onpraktisch. Dit komt doordat slapen op een dun matje of luchtbed vaak rugklachten veroorzaakt. Bovendien heb je weinig ruimte om te draaien en wordt je vaak wakker naast je slaapmat. Ook is het vaak een probleem om je kleding netjes op te bergen. De helft van de tijd is je kleding verkreukeld of kun je het niet vinden. Bij glamperen draait het om comfortabel, praktisch en stijlvol overnachten, maar hoe pak je dit aan? In deze blog lees je 5 manieren om jouw kampeervakantie om te toveren tot een glamping vakantie!

Een luxe onderkomen

Een traditionele tent is klein, laag en een heel karwei om op te zetten. Een glamping tent daarentegen is juist hoog, ruim en een eitje om op te zetten. Ook zijn er tegenwoordig luxe glamping tenten die vast op de camping staan. Deze kun je dus gewoon huren, soms zelfs met meubels er al in. Dit kan bijvoorbeeld midden op de Veluwe. Een nadeel hiervan, is wel dat dit prijziger is dan het meenemen van je eigen tent.

Een mega comfortabel luchtbed

Het belangrijkste van een goede overnachting is uiteraard hetgeen waar je op ligt. Voorheen moest je concessies doen in het comfort wanneer je ging kamperen, maar tegenwoordig bestaan er luchtbedden die net zo comfortabel zijn als jouw matras thuis. Een voorbeeld hiervan is een Intex luchtbed. Deze zijn extra hoog en voorzien van Fiber-tech interieur constructie. Hierdoor slapen deze luchtbedden net zo comfortabel als jouw matras thuis. Ook erg praktisch, is het feit de luchtbedden een ingebouwde elektrische pomp hebben. Deze hoef je simpelweg alleen in het stopcontact te doen en het luchtbed pompt zichzelf vol. Slaap je met z’n tweeën? Dan kun je ook tijdens het kamperen samen in een bed slapen, met een 2 persoons luchtbed. Deze heeft hetzelfde formaat als jullie bed thuis, maar is gemakkelijker mee te nemen :-).

Opgeruimd staat netjes

Thuis kun je natuurlijk makkelijk al je spullen en kleding in kasten opbergen, maar tijdens het kamperen is dit vaak lastig. Laat je je kleding in je koffer, dan gaan ze vaak kreuken en moet je eindeloos zoeken naar het juiste shirt. Stapel je de kleding ergens op in je tent, dan is de kans aanwezig dat je kleding vies wordt. De oplossing? Een goede camping kast! Hierin kun je gemakkelijk je kleding of andere spullen leggen. Zo kun je deze makkelijk terugvinden en blijven ze schoon. Een camping kast is opvouwbaar en gemaakt van lichte materialen. Daardoor kun je deze dus gemakkelijk mee op reis nemen.

Stijlvolle accessoires

Glamping gaat niet alleen om comfortabel en praktisch, maar het moet ook stijlvol zijn. Waarom thuis zoveel moeite doen om alles gezellig en mooi te maken en op de camping in een donker ongezellig tentje zitten, als het ook anders kan? Voor het luxe kamperen zijn super leuke en stijlvolle servies – en bestek sets verkrijgbaar, maar ook leuke kleedjes en bijvoorbeeld verlichting. Door deze spullen maak je jouw tent gezellig en sfeervol, terwijl ze niet veel wegen en weinig ruimte in beslag nemen. Dankzij deze accessoires is de glamping ervaring dus helemaal af!

Redacteur