Wilt u een weekendje naar Maastricht komen of juist een dagje komen genieten van deze Bourgondische stad? Voor de inwendige mens wordt echt goed gezorgd in deze prachtige stad, de culinaire hoogstandjes zijn hier zeker te vinden. Voor leuke bezienswaardigheden en attracties moet u zeker in Maastricht zijn!

Sint-Servaasbasiliek
Deze basiliek is gelegen in Maastricht op het Vrijthof. Het is een driebeukige kruisbasiliek wat gebouwd is op het graf van Sint-Servaas. De basiliek is voor het grootste deel gebouwd in de Romaanse stijl. De basiliek is de oudste kerk van Nederland en staat in de top 100 van Unesco Monumenten. Naast de basiliek staat de Sint-Janskerk en worden samen de kerkentweeling genoemd.

Onze Lieve Vrouwebasiliek
De Onze Lieve Vrouwekerk is gelegen in het centrum van Maastricht en is een romaanse kerk. De kerk ligt op het gelijknamige Onze Lieve Vrouweplein. Ook deze kerk staat in de top 100 van Unesco monumenten.

Het Bonnefantenmuseum
Het Bonnefantenmuseum is een museum gelegen in Maastricht. Het museum staat voor de beeldende kunst. Het museum kent een jonge geschiedenis want pas sinds twintig jaar hebben ze een collectie in het museum. Klik hier voor meer informatie over het museum. 

Valkenburg
Mocht u een weekendje in Maastricht verblijven, dan is een bezoek aan Valkenburg zeker een must! In deze leuke stad kun je de grotten bekijken en dit is zeker leuk rondom de kerstdagen. Er zijn dan verschillende kerstmarkten in de grotten. Ook het stadje is erg leuk om in rond te lopen, of breng een bezoekje aan het bekende Thermae 2000 of Holland Casino in Valkenburg. Klik hier voor meer informatie.

Voor meer informatie over de stad Maastricht, klik hier.

Bent u op zoek naar een leuk hotelarrangement, een variërend groepsuitje of een actief vrijgezellenfeestje? Klik hier voor de mogelijkheden.

Redacteur