Maastricht is de gezellige hoofdstad van Limburg en tevens ook de oudste stad van Nederland. De stad heeft een grote aantrekkingskracht. Hierdoor maken studenten, winkelende mensen, volle terrasjes en veel restaurants en cafe’s dat de stad een levendig straatbeeld heeft. In Maastricht is bijna alles anders dan in de rest van Nederland, de sfeer van vroeger is hier nog duidelijk te zien in de oude binnenstad. Eeuwenoude kerken, prachtige gevels, mooie pleinen, kerken, theaters, musea en meer dan 1.600 indrukwekkende monumenten zorgen ervoor dat de stad erg populair is.

Cultuur
Maastricht en Limburg is samen één. Achter de rijkdom van een bewogen geschiedenis, die terug te zien is in de vele monumenten, schuilt een moderne stad. Prachtige pleinen en groene buitenruimtes zijn een goede achtergrond voor belangrijke culturele evenementen zoals Musica Sacra en De Nederlandse Dansdagen. Het Bonnefantenmuseum is een van de bekendste museums in Maastricht. Het museum biedt een collectie oude schilder- en beeldhouwkunst.

Avondje uit

Maastricht staat bekend om zijn zeer rijke caféleven en de vele restaurants, waarvan vele van zeer hoog niveau (Maastricht is de stad met de meeste Michelinsterren in Nederland). In het centrum zijn de meeste cafés en restaurants te vinden, maar ook in sommige buitenwijken zitten leuke restaurantjes. Het hoogste aantal cafés ligt rond het Vrijthof, de Markt, het Onze-lieve-Vrouweplein en de Platielstraat. Van de grotere steden in Nederland heeft Maastricht de hoogste cafédichtheid.  Dus een gezellig avondje uit kan bij een bezoek aan Maastricht natuurlijk niet missen. Een lekker hapje eten in een restaurant, avondje naar een theater of gezellig naar een cafe of bar? In het stadscentrum is het geen probleem! Ook voor groepsuitjes kun je in Maastricht goed terecht, vooral op culinair gebied! Alles is mogelijk in Maastricht!

Dagje uit
Wanneer u een dagje Maastricht doet hoeft u zich niet te vervelen! Bij een bezoek aan deze stad kunt u Basiliek van St. Servaas en de O.L. Vrouwebasiliek natuurlijk niet overslaan en ook het Bonnefantenmuseum is erg leuk om een bezoek aan te brengen. Bij een meerdaags verblijf in Maastricht zijn er ook leuke uitstapjes in de buurt zoals de grotten St. Pietersberg en het fort St. Pieter, Kazemattenmuseum en een bezoekje aan kasteel Hoensbroek. Kijk voor meer informatie op beleefmaastricht.nl

Voor de leukste groepsuitjes, vrijgezellenfeestjes en vriendenuitjes is het erg goed vertoeven in Maastricht. Geniet van verschillende workshops, rondvaarten, rondleidingen of een leuk stadsspel! Ook is het mogelijk om nog een stukje verder uit te wijken naar Valkenburg voor een geweldig uitje!

Overnachtingen
Vind u één dag toch echt tekort in het leuke Maastricht? Dan is het een leuk idee en zeker een aanrader om te overnachten. De ene dag lekker shoppen, de andere dag genieten van het mooie weer op het terras of de leuke attracties bekijken in de omgeving. Ook een uitstapje naar Valkenburg kan niet ontbreken wanneer u ervoor kiest om een weekendje naar de culinaire stad van Nederland te komen.

Redacteur